hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti İzmir İl Başkanı, CHP İl Başkanı'nı ziyaret etti

    AK Parti İzmir İl Başkanı, CHP İl Başkanını ziyaret etti
    expand

    AK Parti İzmir İl Başkanı, CHP İl Başkanı'nı ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında geçen haftaki orman yangınlarına ilişkin konuşan Yücel, İzmir’in ciğerlerinin yandığını belirtti. Sürekli de, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yle görüştüğünü, Pakdemirli’nin bilgi kirliliğinden dolayı üzgün olduğunu ve aldığı bazı bilgileri Yücel ile programın basına kapalı bölümünde paylaşacağını ifade etti.

    AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i makamında ziyaret etti. Deniz Yücel, konuklarını parti binasının kapısında karşıladı. İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte CHP’ye gelen Sürekli, il başkanı olarak atandığında Deniz Yücel’in kendisini ziyaret ettiğini hatırlatarak, "İl başkanlığına atandığım an beni tebrik etmişti. Telefonla da sürekli konuşuyoruz. Aramızdaki kırmızı hat açık. İletişimimizi sürdürüyoruz. Biz de bugün iade-i ziyaret kapsamında başkan yardımcılarımızla beraber CHP İzmir İl Başkanı'na ve il örgütüne ziyarete geldik. Bu ziyaret vesilesiyle İzmir gündemini, genel gündemi değerlendireceğiz" dedi. CHP İzmir il yönetimi ile ara sıra görüşmelerin olacağını belirten Sürekli, "Önemli bir gelişme olduğunda başkanımla görüşüyoruz ve devam edeceğiz. İzmir önceliğimizdir, her şey İzmir için. Hep birlikte çalışacağız" diye konuştu.

    ‘İZMİR’İN KALKINMASINA KATKIDA BULUNALIM’

    İzmir Şehir Hastaneleri konusunda bilgi kirliliğinin olduğunu, bu konuyu Deniz Yücel ile değerlendireceklerini vurgulayan Kerem Ali Sürekli, şunları söyledi: "Bunun dışında başka projeler olabilir. Onların proje talepleri olabilir. Biz bunları Ankara’ya götürürüz. Yine bizim yerelde projelerimizi meclis grubumuzda dile getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Bu seçimsiz bir dönemdir. Fazla politika yaparak birbirimizi germenin bir anlamı yok. Bu dönemde icraat yapalım. Birlikte İzmirimizin kalkınmasına katkıda bulunalım."

    ‘İZMİR’E KARŞI BORCUMUZ VAR’

    CHP İl Başkanı Deniz Yücel de, bu ziyaretin kendileri için önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. Konuşmasında orman yangınlarına değinen Deniz Yücel, "Orman yangınlarını yeni atlattık. Bu konuda da bir takım bilgi kirlilikleri var. Benzer durumlarda bu kadar ağır ve vahim sonuçlar olmaması için ortak hareket etmemiz gerekiyor. En büyük tesellimiz can ve mal kaybı olamamasıdır. Hem insan hem İzmirli olarak ciğerimiz yanıyor. Bu diyalog ve iletişimi, istişareleri daha sık yapabilirsek benzer durumlarda daha koordine halde hareket edebilir ve direnç gösterebiliriz. Sadece orman yangını değil İzmir’i ilgilendiren her konuda böyle olmalıyız. Bizim İzmir’e karşı borcumuz var. Hükümetin İzmir’le uyumlu çalışması gerekiyor. Belediyelerin yasal mevzuat gereği yapamayacağı konularda iktidarın inisiyatif alması gerekiyor. Belediyelerin bütçelerinin yetmediği konularda hükümetin devreye girmesi gerekiyor" dedi.

    MECLİS TOPLANTISINA DAVET ETTİ

    AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yle görüştüğünü, bilgi kirliliğinden dolayı üzgün olduğunu ve aldığı bazı bilgileri Yücel ile programın basına kapalı bölümünde paylaşacağını ifade etti. Sürekli, "Bakan, İzmir’in hepimizin bakanı. Elinden gelen her türlü gayreti yapıyor, süreci yönetti" dedi. Deniz Yücel de Sürekli’yi, yarın (Cuma) Efemçuru bölgesinde yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi olağanüstü meclis toplantısına davet etti. Sürekli, programının çakışmaması halinde katılacağını ifade etti. Ziyaret, daha sonra basına kapalı olarak bir süre daha devam etti.

    Umut KARAKOYUN / İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow