hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti İzmir'de 1100 tablet ile seçim sonuçlarını SAS'a aktaracak

    AK Parti İzmirde 1100 tablet ile seçim sonuçlarını SASa aktaracak
    expand

    AK Parti İzmir'de 1100 tablet ile seçim sonuçlarını SAS'a aktaracak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti İzmir İl Başkanlığı, yerel seçimler için oy kullanılacak olan 31 Mart Pazar akşamı, seçim sonuçlarının hızlı ve doğru bir şekilde alınabilmesi için özel bir çalışma başlattı. Parti, 1100 adet tablet bilgisayar alımı yaptı. İçine özel bir programın da yüklendiği tabletler, seçim günü kullanılmak üzere İzmir'in 30 ilçesine gönderildi. Oluşturulan ekipler, her ilçede oy verme işleminin bitmesinin ardından sandıktan çıkan sonuçları, tabletler aracılığıyla sisteme girecek.

    AK Parti İzmir İl Teşkilatı, 31 Mart yerel seçimleri için özel bir hazırlık yaptı. Parti, 1100 adet tablet bilgisayar aldı. Tablet bilgisayarların içerisine özel bir program yükledi. Tabletler, sandıkların kapanmasının ardından veri girişlerinin sağlıklı ve hızlı aktarılabilmesi amacıyla, ilçelerde oluşturulan ekiplere gönderildi. Sandık sonuçlarının AK Parti Genel Merkez Sonuç Alım Sistemi'ne (SAS) eksiksiz aktarılması için her kişiye, ortalama 10 sandığın bilgisini sisteme girecek şekilde görev paylaşımı yapıldı. Ekipler, 31 Mart akşamı sonuçları bu sistem sayesinde eksiksiz ve hızlı bir şekilde SAS'a aktaracak.

    'HATA İHTİMALİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

    Sandıklardan gelen bilgilerin tabletler aracılığıyla sisteme hızlıca girileceğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, sonuçları saat 19.00 civarında almayı planladıklarını söyledi. Aydın Şengül, "İlçelerimizde tablet bilgisayarlara bilgileri girecek arkadaşlarımızı eğitimden geçirdik. En ufak bir sıkıntı yaşamaları halinde, İl Başkanlığımızda kiminle irtibata geçebileceklerine kadar her türlü bilgiyi de kendilerine verdik. Sistem kullanım olarak çok kolay, aynı zamanda en ufak bir hatalı giriş yapılması halinde de hemen uyarı veriyor. Örneğin, bilgilerin aktarılacağı sandıkta 300 seçmen varsa ve siz de bu sayıdan fazla bir veri girdiyseniz, sistem hemen ikaz ediyor. Yani hata ihtimali söz konusu değil" dedi.

    Seçim çalışmaları için tüm teşkilatın aylardır sahada olduğunu da belirten Şengül, "Sokak sokak, mahalle mahalle gezerek İzmirli hemşehrilerimize projelerimizi ve neden bizi tercih etmeleri gerektiğini anlattık. Pazar günü söz seçmende olacak. İnanıyorum ki İzmirliler, 31 Mart'ta tercihini Cumhur İttifakı'ndan yana kullanarak şehrimizin önünü açacak. İzmir'in üzerindeki kara bulutlar dağılacak" diye konuştu.

    Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow