hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Partili Hızal, Tunç Soyer'in 2020 yılını değerlendirdi

    AK Partili Hızal, Tunç Soyerin 2020 yılını değerlendirdi
    expand

    AK Partili Hızal, Tunç Soyer'in 2020 yılını değerlendirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geçen bir yılda; ulaşımdan yeşil alana, çöp sorunundan altyapıya kadar birçok alanda bir ilerleme kaydedemediğini, ancak sansasyonel söylemlerle bol bol ulusal gündeme çıkmayı başardığını söyledi.

    2020 yılının sona ermesine sayılı günler kala, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bir yılını değerlendirdi. İzmir'de, 2020'nin hizmet açısından, boşa geçen bir yıl olduğunu ifade eden Hızal, "Söylediğini yaşamayanların yaptığı çalışmaların hedefine ulaşması beklenemez. Söylemlerin, eyleme dönüşme vakti çoktan geçti. Artık, İzmirlinin boş söylemlere karnı tok" dedi. İzmir'in en temel sorunlarının başını çeken trafikte bir arpa boyu yol kat edilemediğinin altını çizen Özgür Hızal,  "Trafik çilemiz her geçen gün katlanarak büyüyor. Sayın Tunç Soyer, söz verdiği 111 kavşakta düzenleme ile Basmane, Alsancak ve Karşıyaka'da trafiği yerin altına alma projelerinin hiç birine başlamadı. Hala yapacağız, edeceğiz döneminde. Önceki dönemlerde başlayan, ancak ihalesi iptal olan Homeros Bulvarı-Otogar bağlantı yolunun ise akıbeti belli değil. Tunç Soyer'in görev süresinde biteceği söylenen, Buca metrosu ile ilgili projede, hiç bir adım atılmadı. Trafik için köklü çözümler beklenirken trafiği rahatlatma adına Altınyol'da, sabah ve akşam saatlerinde şeritlerin yönleri değiştiriliyor. Bu iş içinse Büyükşehir Belediyesi tarafından, trafik konisi koyma ihalesi yapılıyor. Ayrıca, şehrin göbeğinde, trafiğin en yoğun olduğu bölgede, Şehit Nevres Bulvarı'nın yarısının bisiklet yolu yapılmasına ise anlam getiremedik. Ne işe yarayacağını Sayın Tunç Soyer'in kendisi dahi bilmiyordur. Bu bakış açıları ile bir arpa boyu yol kat etmeleri bile beklenemez" dedi.

    BİR METREKARE YEŞİL ALAN YAPILMADI

    Cemreler düşerken, projeksiyon perdelerine yansıyan yeşilleri hala İzmir'de göremediklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Koskoca bir yılı geride bırakırken, dönüp İzmir'e baktığımızda, bir metrekare yeşil alan ve park yapılmadığını görüyoruz. Portakal Vadisi ve Behçet Uz rekreasyon alanı gibi yerler ile ilgili sadece proje çizim gibi işlemlerden öteye gidilemedi. Aziz Kocaoğlu döneminde başlatılan, Kadifekale sırtlarına ağaçlandırma projesini devam ettiriyor olması ise Soyer'in şehrimize yeni bir alan kazandırdığı anlamına gelmiyor" dedi. Çöp sorununu İzmir'in kaderi haline getirdiklerini ifade eden Hızal, "Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da kentimizde, çöp sorun olmaya devam etti. Sadece, Aziz Kocaoğlu döneminde plan, projesi gerçekleşen ve yapımına başlanılan Harmandalı Çöp Depolama Alanı içerisinde bir tesisin açılış kurdelesini kesti. Çöp sorununa dair de başka bir icraat göremedik. 2020 yılında yapımı tamamlanması gereken, Bergama ve Ödemiş Çöp Tesisleri bitirilemedi" diye konuştu.

    'İZMİR 2020'DE YİNE KOKU, SEL VE TAŞKINLARLA UĞRAŞTI"

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Körfez kirliliği ve İzmir'i saran kokunun konuşulduğunu kaydeden Hızal, "Biz, koku probleminin ortadan kalkması için yapılması gerekenleri söylemekten yorulduk ama Ege'nin incisi İzmir'i kokuya mahkum edenler, hala harekete geçmek için bir girişimde bulunmuyor. Kokunun ortadan kaldırılmasını sağlayacak önemli işlerden biri olan, kanalizasyonla yağmur suyunu ayrıştırması konusunda Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında toplamda, 60 kilometre hat yapmış. Oysa toplamda yapılması gereken hat uzunluğu, yaklaşık 4 bin kilometredir. Koku probleminin çözümü için kat edilen yol sıfırdır. İzmir,  2020 yılında, yine koku, sel ve taşkınlar ile uğraştı. En son Mavişehir gibi şehrin merkezinde olan bir yer, daha önce birçok kez olduğu gibi, sular altında kaldı. Büyükşehir'in, yıllardır bilinen bu sorunu engellemek için aldığı önlem ise, sahili toprakla kapatmak oldu" açıklamasında bulundu.

    KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SADECE 455 BAĞIMSIZ BÖLÜM YAPILDI

    İzmir'de deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini hemen, hemen her mecliste gündeme getirdiklerini ifade eden Özgür Hızal, "Maalesef deprem gerçeğini 30 Ekim'de büyük bir acı yaşayarak hatırladık. Yine önceki dönemde yapımı inşası tamamlanan Uzundere ve Örnekköy'de bir kaç blok dışında, kentsel dönüşüm noktasında, 2020 yılında, şehrimizde bir adım atılmadı. İzmir'de dönüşmesi gereken 35 bin bağımsız bölüm bulunuyor, bunun sadece 455'i dönüştürülmüş. Sayılar bize İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm alanında ne noktada olduğunu açıkça gösteriyor. Öte yandan, kendi makamının bulunduğu Büyükşehir Belediyesi binasının dönüşümü dahi sağlanamadı. Binaya, 100 binlerce lira harcanıp, sadece kolonlara boyama yapıldı. Bahane aranmadan, bir an önce kentsel dönüşüm hayata geçirilmelidir" dedi.

    RUTİN YARDIMLARIN ÜZERİNE ÇIKILMADI, KAMPANYALAR İLE PARA TOPLANDI

    Sosyal belediyecilik konusunda, Büyükşehir Belediyesi'nin geçmişte yapılan rutin yardımları da bir adım öteye taşıyamadığını belirten AK Partili Hızal, "Büyükşehir Belediyesi her yıl, diğer belediyelerin yaptığı gibi, bütçesine göre ayırdığı pay üzerinden, faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Bu yıl; önce pandeminin çıkması, ardından kentimizde bir depremin yaşanması sonrası, Büyükşehir Belediyesi'nce yardım kampanyaları gerçekleştirildi. Kampanyalar ile vatandaşlardan toplanan yardımlar 60-70 milyon TL civarında. Yani, Büyükşehir, rutin yaptığı yardım dışında, fazladan bir yardım gerçekleştirmedi. Her konuşmalarında 'Sosyal belediyecilik anlayışlarından' bahsederlerken, aslında Büyükşehir Belediyesi, herhangi bir dernek ya da vakıf faaliyetinin ötesine gidemedi" ifadelerini kullandı.

    “KENDİSİ DEĞİL SANSASYONLARI KONUŞULDU"

    2020 yılında Tunç Soyer'in bol bol sansasyonel açıklamalarla gündeme geldiğini anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Tunç Soyer'in 2020'de yaptığı ve İzmirli hemşehrilerimize reva gördüklerini de es geçmeyelim. Zorla dayattıkları aktarmalı ulaşımın, en büyük avantajı olan, 90 dakika içerisinde, birinci binişten sonra ücretsiz olan diğer binişleri kaldırdı ve ücretli yaptı. Soyer, 1 yıl içinde ulaşıma yüzde 50, suya ise yüzde 45-50'lere varan zam yaptı. İzmir'e hizmet etmekle uğraşmak yerine sansasyonel söylemleri ile kendini ve şehri bol bol ulusal gündeme taşıdı. Son olarak düzenlediği Mizah Festivaline, İslam ve Türkiye düşmanlığı ile bilinen karikatüristleri davet etmesiyle gündeme gelen Soyer, Cumhur İttifakı'nın tepkisi sonucu, karikatüristleri savunarak etkinliği iptal etti" açıklamasında bulundu.

    İZMİR (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow