hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Partili Şengül'den metroya ödenek yanıtı

    AK Partili Şengülden metroya ödenek yanıtı
    expand

    AK Partili Şengül'den metroya ödenek yanıtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Ulaştırma Bakanlığı'nın 2019’da Ankara ve İstanbul metrolarına toplam 4.3 milyar lira  ödenek ayırırken, İzmir’e 30 bin lira ayırdığını öne süren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'e yanıt verdi. Şengül, "İzmir'deki metro projesinin ihalesi henüz yapılmadı. Asıl ödenek, ihaleye çıkılınca geliyor" dedi.

    AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in yanıt verdi. Halkapınar-Otogar metrosuna ilişkin tüm gerçekleri, belgeleriyle birlikte açıklamalarına rağmen Soyer’in konuyu çarpıttığını vurgulayan Şengül, "Adaylığının ilk günlerinde sevgi pıtırcığı olan Tunç Soyer, anlaşılan erkenden havaya girmiş. Sanki 40 bin nüfuslu Seferihisar’da çok iş yapmış gibi, daha seçim öncesinden CHP’nin tipik ‘hükümet bizi engelliyor’ söylemine sarılmaya başladı. Soyer’in ne olduğunu zaten Seferihisar’dan çok iyi biliyoruz. 31 Mart’tan sonra Aziz Kocaoğlu ile bol bol tavla oynar, emekliliğin tadını birlikte çıkarırlar" dedi.

    'YATIRIMLAR İLE DE PEK ALAKASI OLMADIĞI İÇİN BU İŞLERİ BİLMİYOR'

    Halkapınar-Otogararasında yapılacak metro ile ilgili belirtilen 30 bin liralık tutarın tamamen sembolik olduğunu söyleyen Şengül, “İzmir’deki metro projesinin ihalesi henüz yapılmadı. Asıl ödenek, ihaleye çıkılınca geliyor. İstanbul, Ankara ve Konya’daki metro projelerinde de aynı durum söz konusu. Ankara’daki Esenboğa Havalimanı Raylı Sistem Hattı için ödenek 30 bin TL, İstanbul’daki Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı ile Konya’daki Hafif Raylı Sistem Hattı için de ödenek 20 bin TL görünüyor. Bunları daha önce de belirttik ama Tunç Soyer bir kere okumakla anlamıyor. Yatırımlar ile de pek alakası olmadığı için bu işleri bilmiyor" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAF

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow