hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akıllı taksi uygulamasında İzmir örnek oldu

    Akıllı taksi uygulamasında İzmir örnek oldu
    expand

    Akıllı taksi uygulamasında İzmir örnek oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ENTAKSİ, İzmir'in ardından İstanbul'da kullanıma sunuldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, akıllı taksiciliğe ülke genelinde geçilmesi için gerekirse kanun çıkaracaklarını açıkladı. Bu sistemi kamu işbirliğiyle hayata geçiren İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası örnek gösterildi.

    İzmir, dijital teknoloji destekli akıllı taksicilikte Türkiye'ye örnek oldu. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın kamu işbirliğiyle hayata geçirdiği taksi çağırma sistemi EnTaksi, İzmir'in ardından İstanbul'da kullanıma sunuldu. Altyapı hazırlıkları ve testleri İzmir'de gerçekleştirilen EnTaksi'nin Megakent'teki açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, uygulamayı taksiciliğin geleceği olarak gösterdi. Ersoy, akıllı taksiciliğe ülke genelinde geçilmesini istediklerini ifade etti.

    İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Celil Anık, İzmir'in öncü misyonunu bir kez daha sergilediğini açıkladı. Anık, sundukları hizmeti günün koşullarına uygun hale getirmek, mesleklerini geleceğe taşımak ve küresel firmalarla rekabet edebilmek için üzerinde 2 yıldır çalıştıkları EnTaksi'nin ne kadar doğru bir proje olduğunun İstanbul'da da uygulanmaya başlamasıyla tescillendiğini dile getirdi, şunları söyledi:

    "Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un sözleri yaptığımız işin ne kadar isabetli olduğunu gözler önüne serdi. 2020'nin ilk günlerinde İzmir'de uygulamaya başladığımız EnTaksi'nin tüm Türkiye'ye örnek gösterilmesi ve akıllı taksicilikte İzmir'in farkına dikkat çekilmesi esnafımız adına bizlere büyük sevinç yaşattı."

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow