hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altınordu'nun önceliği kalp sağlığı

    Altınordunun önceliği kalp sağlığı
    expand

    Altınordu'nun önceliği kalp sağlığı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)

    ALTINORDU'da Bornova Futbol Okulu'nda eğitim gören 200 öğrencinin, Borfiz ile yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde kalp sağlıkları kontrol altına alındı. 129 ayrı noktada açtığı futbol okullarıyla 12 binin üzerinde çocuğa spor yaptıran Altınordu, yıldız adaylarının kalp sağlığını korumak adına çok önemli bir ilke altına imza attı. 

    Çocuklar, Borfiz Fizik Tedavi ve Kardiyoloji Tıp Merkezi ile yapılan protokol çerçevesinde düzenli olarak kontrol edilmeye başlandı. Borfiz'de kardiyoloji, ekokardiyografi, elektrokardiyografi ve hemogram testlerine alınan, vücut duruş şekilleriyle ilgili kontrolleri yapılan çocuklar, her açıdan sağlıklı raporu alındıktan sonra eğitimlerine devam ediyor. Kontroller sırasında sorunları tespit edilenlerin ise tedavi süreçleri başlatılıyor.

    Bu testler sırasında bir öğrencinin kalp damarlarında daralma tespit edildiğini vurgulayan Altınordu Bornova Futbol Okulları Koordinatörü Sezai Öncü, “Çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda sağlıklı bir şekilde spor yapmaları bizim için çok önemli. Bu nedenle Borfiz ile yaptığımız iş birliğine büyük değer veriyoruz. Doktor İlker Işıklar'a kulübümüz ve okulumuza gösterdiği ilgi için teşekkür ederiz. Bu kontroller sayesinde çocuklarımızın olası sağlık sorunlarını çok önceden tespit ediyoruzö dedi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow