hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aşevini ziyarete eden Başkan Soyer: Dayanışma bereketi ramazan ayında da sürsün

    Aşevini ziyarete eden Başkan Soyer: Dayanışma bereketi ramazan ayında da sürsün
    expand

    Aşevini ziyarete eden Başkan Soyer: Dayanışma bereketi ramazan ayında da sürsün

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tencereleri iftar yemeği için kaynayan İzmir Büyükşehir Belediyesi aşevini ziyaret etti. İzmirlileri ramazan dayanışmasının bir parçası olmaya çağıran Başkan Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediyesi depremde ve selde olduğu gibi bu güzel şehirde dayanışmayı ramazan ayı içerisinde de huzur ve bereket ile sürdürecek" dedi.

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Sosyal Yaşam Kampüsü içerisindeki aşevini ziyaret etti. Aşevi ziyaretine Başkan Tunç Soyer'in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile Genel Sekreter yardımcıları Ertuğrul Tugay ve Özgür Ozan Yılmaz katıldı.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevi'nin adeta fabrika gibi çalıştığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Muazzam bir çalışma var burada. Arı kovanı gibi burası. Arkadaşlarımın her biriyle iftihar ediyorum çok zor bir iş. Günde yaklaşık 19 bin kişi için yemek çıkarıyorlar hakikatten ağır bir işleri var. 24 saat çalışıyorlar her birinin emeğine sağlık" dedi. Başkan Soyer, Ramazan dayanışmasını her ilçeye taşıyacaklarını dile getirip, "Ramazan ayı boyunca 350 mahalleye 200 bin kişilik, 9 Biz İzmir dayanışma noktasında da 300 bin kişilik iftar sofrası kuruyoruz. 40 bin gıda paketi dağıtıyoruz. Üniversiteli öğrencilerimiz için 60 bin kişilik iftar sofrası açıyoruz. İzmir'de ramazan ayı boyunca dayanışmayı her ilçeye taşıyacağız" dedi.

    Başkan Soyer, ramazan dayanışmasına katılım çağrısı yapıp, "Her bir vatandaşımız diğer bir vatandaşımıza dokunmak, onun iftar sofrasına dahil olmak isterse bu dayanışma ağına katılabilir. Herkes gücü yettiğince gönlünden ne koptuysa bir ya da 10 iftar menüsü satın alabilir. Dayanışmayı ne kadar büyütebilirsek o kadar çok kişiye ulaşmış olacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaşadığımız depremde, selde olduğu gibi ramazan ayı içerisinde de dayanışmayı topyekün bu güzel şehirde huzur ve bereket ile sürdürecek" diye konuştu.

    BİR KİŞİLİK İFTAR MENÜSÜ 35 TL

    Ramazan ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi toplam 600 bin kişilik iftar yemeği dağıtacak. İftar bereketini büyüterek ramazan sofralarına destek olmak isteyen yurttaşlar Bizİzmir dijital platformu veya Halkın Bakkalı web sitesi üzerinden 35 liralık iftar yemeğini dilediği sayıda satın alabiliyor. Satın alınan yemekler, iftar saatinden hemen önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ekipleri tarafından kapı kapı dolaşılarak ihtiyaç sahibi yurttaşlara dağıtılıyor. İftar yemeği paketlerinde çorba, ana yemek, yardımcı yemek, tatlı, ekmek ve ayran yer alıyor.

    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow