hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupalı gazeteciler İzmir'de buluşuyor

    Avrupalı gazeteciler İzmirde buluşuyor
    expand

    Avrupalı gazeteciler İzmir'de buluşuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-AVRUPA Gazeteciler Federasyonu, Paris, Viyana, Atina gibi aday şehirler arasından genel kurulunu yapmak üzere İzmir'i seçti. Haziran'daki genel kurula paralel olarak Uluslararası Yerel Medya Zirvesi de düzenlenecek.

    Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) genel kurulunu İzmir'de yapma kararı aldı. Aday gösterilen İzmir; Paris, Viyana, Atina gibi aday şehirleri geride bıraktı. İzmir, 13-14 Haziran'da Avrupa'nın 45 ülkesinden 100'ü aşkın gazeteciyi Tarihi Havagazı Fabrikası'nda ağırlayacak. EFJ Avrupa kıtasının en büyük basın meslek örgütü olarak anılıyor. Havagazı Fabrikası, EFJ genel kuruluna paralel olarak gerçekleştirilecek Uluslararası Yerel Medya Zirvesi'ne de ev sahipliği yapacak. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ortaklığıyla düzenlenen zirvede yerel medyanın güçlenmesine yardımcı olacak etkileşimli oturumlar gerçekleştirilecek. Etkinlik, Türkiye'nin her yerinden gazetecinin katılımına açık olacak.
     
    'GAZETECİLİK SORULARININ TEMELLERİNİN ATILDIĞI ŞEHİR İZMİR'
    Avrupa'nın en büyük basın meslek örgütü ve temsilcilerini İzmir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunun altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in böylesi bir organizasyon için en doğru adres olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "Menemen'deki Temnos antik kentinde bundan yaklaşık 2 bin 100 yıl önce yaşamış Temnoslu Hermagoras, bir olayın tanımlanması için gerekli koşulları sıralıyor. İşte bu sorular bugün haberin temel unsurları olarak bilinen 5N1K'nın kökenini oluşturuyor."

    TGS ve EFJ Yöneticisi Mustafa Kuleli ise İzmir'i aday gösterirken en ufak bir tereddüt yaşamadığını, şehrin bu organizasyonun altından layıkıyla kalkacağına inandığını söyleyerek, "Bu etkinlik hem bağımsız gazeteciliğin demokrasimiz için önemini hem de Avrupalı meslektaşlarımızın Türkiye'deki gazetecilerle dayanışmasını göstermesi bakımından eşsiz bir fırsat" dedi.
     
    EFJ Başkanı Mogens Blicher Bjerregård de Türkiye'deki mevcut siyasi ortamda işlerini yapmak için cesurca mücadele eden gazetecilerden öğrenecek çok şeylerinin olduğunu belirtti.
    (DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow