hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balçova'da atık toplamada örnek uygulama

    Balçovada atık toplamada örnek uygulama
    expand

    Balçova'da atık toplamada örnek uygulama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)- İZMİR'in Balçova Belediyesi ilçe içinde geri dönüşüm atıklarının toplanmasına düzenleme getirdi. Balçova'da kağıt ve hurda atıkları toplayarak hayatını sürdüren vatandaşlar, tek tip kıyafet ve kimlik kartlarıyla çalışacak.

    Balçova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Birimi tarafından üç aydır alt yapısı hazırlanan uygulama başlatıldı.
    Yeni uygulama ile Balçova'da kağıt ve hurda toplayarak hayatını kazanan vatandaşlara önce atık toplama eğitimi verildi. Kimlik kartları, kıyafetleri ve araçları tek tip olarak hazırlanan hurdacı vatandaşların Zabıta Müdürlüğü'ne kayıtları yapıldı. Böylece Balçova'da artık geri dönüştürülebilen kağıt ve hurda toplama işini ilçe dışından kim olduğu belli olamayan kişiler yapamayacak. Uygulamadan memnun olan hurda toplayan vatandaşlar da bu hizmet için Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya'ya teşekkür ederek çiçek verdi.
    Yeni sistemin ilk gününde kağıt toplayan vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Çalkaya "Sizler yapmış olduğunuz bu işle kendi ekonominize katkı koyduğunuz gibi ülke ekonomisine ve çevreye de faydalı bir iş yapıyorsunuz. Biz de Balçova'da bu işin daha kontrollü ve daha düzenli yapılması adına bir çalışma yaptık. İlçemizde geri dönüşen atıkları toplamakla yetkili Kaya Vargel Firması ve hurda depoları ile birlikte bu hizmeti yerine getireceğiz. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz sürekli denetim halinde olarak sistemin işleyişini ve güvenlik problemi olmamasını sağlayacak" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow