hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balçova'da ikinci baharını yaşayanlara yeni merkez

    Balçovada ikinci baharını yaşayanlara yeni merkez
    expand

    Balçova'da ikinci baharını yaşayanlara yeni merkez

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALÇOVA Belediyesi ile SEV Vakfı el ele vererek Olgun Gençlik Merkezi yapmak için protokol imzaladı. Merkezin amacı Balçova'da yaşayan 55 yaş üstü vatandaşların yaşam kalitelerini artırmak olacak.

    Balçova Belediyesi ile belirli bir yaşın üstündeki vatandaşların yaşlılığını huzur ve mutluluk halinde geçmesine hizmet etmek amacıyla kurulan SEV Vakfı ile (Sosyal Dayanışma ve Mutlu Emeklilik Vakfı)  ortak protokole imza attı. Protokol çerçevesinde Balçova Belediyesi'ne ait Korutürk Mahallesi'nde Olgun Gençlik Merkezi yapılacak. İnşaat masrafları SEV Vakfı tarafından karşılanacak merkezden kadınlarda 55 yaş erkeklerde 60 yaş üstü tüm vatandaşlar yararlanabilecek.

    Balçova Belediyesi'nin insana yönelik sosyal projelerle Türkiye'de örnek olduğunu belirten Belediye Başkanı Fatma Çalkaya "Merkezimize gelen büyüklerimiz hem boş vakitlerini değerlendirecek hem de yeni bir arkadaş çevresi kazanarak sosyal aktivitelere katılacak. Biz, hayatın her yaşının ayrı bir güzelliğinin olduğunu onlara hissettirmek istiyoruz" diye konuştu. Vakıflarının insanların mutluluğunu amaç edindiğini ifade eden SEV Vakfı Başkanı Murat Çim "Amacımız, bu merkezin yapımına destek vererek Balçovalı vatandaşlarımızın yaşlılıklarında, yaşamlarını yalnızlık duymadan huzurlu bir ortam içinde geçirmelerini sağlamak" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow