hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balçovalı kadınlardan gece yürüyüşü

    Balçovalı kadınlardan gece yürüyüşü
    expand

    Balçovalı kadınlardan gece yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Balçova ilçesinde kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gece yürüyüşü düzenledi. Kadınlar 'geceler de bizim gündüzler de' diyerek halay çekti. 

    Balçova Belediyesi'nin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde Balçovalı kadınlar caddeleri doldurdu. Binlerce kadın, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan sloganlar atarak pankart taşıdı. Öte yandan 'geceler de bizim gündüzler de' diyerek halay çekti. Ata Caddesi'nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen kadınlar burada sanatçı Sıla Topçam'ın 'Bilge Kadın Hikayeleri' isimli dinletisini dinledi.

    Kadınlara yönelik bir konuşma yapan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, "8 Mart bir direnişin sembolüdür. 1800'lü yıllarda Emekçi Kadınlar, hak arama mücadelesinde canlarını feda etmiş. Biz Türk Kadınları ise çok şanslıyız. Bir siyasi ve askeri deha olan Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'i kurduktan sonra medeni bir ülke olmamız için kadınların özgür ve erkekler ile eşit olmasına inandı. Medeni Kanun ile kadın ile erkeği eşit hale getirdi. Yeterli mi elbette değil. Mücadele devam edecek. Ne yazık ki bugün bile kadınların hak arama mücadelesi devam ediyor. Bu yüzden biz kadınlar yılmayacağız, pes etmeyeceğiz siyasetin içinde var olacağız. Sayımızı artırarak eşitliği sağlayacağız" diye konuştu.  

    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow