hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geleceğin bilgisayar dahileri için açılan kursa yoğun ilgi

    Geleceğin bilgisayar dahileri için açılan kursa yoğun ilgi
    expand

    Geleceğin bilgisayar dahileri için açılan kursa yoğun ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALÇOVA Belediyesi tarafından geleceğin bilim adamlarını, mühendislerini yetiştirmek amacıyla başlatılan ve ilçedeki çocuklara yazılım teknolojisi eğitimi için açılan robotik kodlama kursu yoğun ilgi gördü.

    Balçova Belediyesi ve bir grup gönüllü eğitmenin girişimleriyle ücretsiz olarak ilçedeki çocuklara yazılım teknolojisi robotik kodlama kursu verilmeye başlandı. Belediye tarafından altyapısı ve teknolojik donanımları oluşturulan dershanede 30 çocuk robotik kodlama dersi görüyor. İlköğretim 3 ve 4'üncü sınıflarda okuyan çocuklar, robotik kodlamanın yanı sıra yaratıcı düşünme, takım çalışması, kendini ifade edebilme, pozitif düşüne gibi konularda eğitim alıyor.

    Hafta sonu hem çocukların derslerine katılan hem de merkezin açılışını yapan Balçova Beledi Başkanı Fatma Çalkaya, "Biz gelişen dünyada söz sahibi olmak istiyorsak teknolojiyi sadece kullanan değil geliştiren bir toplum olmalıyız. Maalesef eğitim sistemimiz buna uygun değil. Şu anki müfredatımız analitik düşünceyi, takım çalışmasını, problem çözme yöntemlerini öğretemiyor. Çocuklarımız sadece yarış atı gibi sınavlara hazırlanıyorlar. Bu elbette çocuklarımızın suçu değil. Biz bu nedenle çocuklarımıza burada bu eğitimleri vereceğiz. İki haftalık eğitimle içerde kod yazmaya başlamışlar, hepsini kutluyorum" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow