hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel çocuklar, 'Kalbimin Sevgili Gözü' oyunuyla sahne aldı

    Özel çocuklar, Kalbimin Sevgili Gözü oyunuyla sahne aldı
    expand

    Özel çocuklar, 'Kalbimin Sevgili Gözü' oyunuyla sahne aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Balçova ilçesinde, belediyenin tiyatro kursuna katılan engelli çocuklar, 3 Analık Engeliler Gün kapsamında 'Kalbimin Sevgili Gözü' isimli oyunu sahneledi. Oyun izleyicilerden uzun süre alkış aldı.

    Balçova Belediyesi'nin tiyatro çalışmalarına katılan görme, yürüme ve zihinsel engelli özel çocuklar, ilk kez sahne aldı. Özel çocukların 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, görme engelli iki çocuğun piknik yapmak için gittikleri ormanda gözlerinin açılabilmesi için kurdukları hayalleri ve burada yaşadıkları fantastik olayları konu alan 'Kalbimin Sevgili Gözü' isimli oyunu sahneledi.  Nilbanu Engindeniz'in yazıp, yönettiği oyunda, özel çocuklar, insanların fiziksel engellerinin yaşama sevinçlerine engel olmaması gerektiği ve günlük hayatta çok önemsenen para, güç, güzellik gibi olguların gelip geçici olduğu usta tiyatroculara taş çıkarırcasına anlattı. Oyun izleyenlerden uzun süre alkış aldı.
    Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, oyunun sonunda rol alan özel çocukları tek tek kutlayıp, sertifikalarını dağıttı,

    Balçova'da hayatın önündeki tüm engeller gibi sanatın önündeki tüm engelleri de kaldırdıklarını belirten Belediye Başkanı Çalkaya, "Çocuklarımızın hepsi bizim için çok özel ama özellikle bu oyun için aylardır hazırlanan ve ilk sahne performanslarında bizlere muhteşem bir gösteri izleten sevgili çocuklarımı ve onlara emek veren ailelerin yürekten kutluyorum. Bu oyunu ilk kez sahnelediler ama biz onlara gerekli tüm destekleri vererek bu oyunu ve benzerlerini sahnelemelerini sağlayacağız. Sanatın engel tanımadığını herkese anlatmalarını istiyoruz" dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow