hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal göreve başladı

    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal göreve başladı
    expand

    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal göreve başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR’in Bayraklı ilçesinde belediye başkanı seçilen CHP’li Serdar Sandal, mazbatasını aldıktan sonra göreve başladı. Önceki dönem Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ, devir teslim törenine katılmadı. Serdar Sandal, belediyenin herkese hizmet götüreceğini, varsa kapalı kapılar bunları açacağını söyledi. Sandal, "Makam odanızda korumalarınızla, vatandaşı aşağılayarak, vatandaşı ötekileştirerek, vatandaşa hor bakarak bu siyasal süreci götürmeyin. Vatandaşa hizmet edin" dedi.

    Bayraklı Belediye Başkanı seçilen CHP’li Serdar Sandal, İlçe Seçim Kurulu’nda mazbatasını aldıktan sonra belediyeye gelerek görevi devraldı. Sandal’ı yağmurlu havaya rağmen belediye binası önünde onlarca vatandaş bekledi. Burada bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Sandal, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, meclis salonunda konuşma yaptı. Görevi Bayraklı Belediye Başkan Vekili Fahrettin Orandı'dan alan Sandal, şöyle dedi:

    'Siyasal propaganda dönemimizde ‘hizmet etmeye geliyoruz’ dedik. Bizim için vatandaşın kimliği, inancı, siyasi inancının çok önemi yok. Bütün arkadaşlarımızın böyle bilmesini istiyoruz. AK Parti’ye, MHP’ye oy veren arkadaşlarımıza sesleniyorum. Biz gönül kapınızı araladık. Bazı nifaklar oraya girmemizi engelleyebilir. Kapıyı açık tutun, 5 yıl gelip gönüllerin tamamına yerleşeceğiz. Bir dahaki süreci rekor üzerine rekor ile tamamlayacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun net bir talimatı vardı; Herkesi kucaklayın, kimseyi ötekileştirmeyin, 7/24 çalışın. Yani şunu diyor: Makam odanızda korumalarınızla, vatandaşı aşağılayarak, vatandaşı ötekileştirerek, vatandaşa hor bakarak bu siyasal süreci götürmeyin. Vatandaşa hizmet edin."

    ‘VARSA KAPALI KAPILAR KALDIRILACAK’

    Şeffaf ve adil olacaklarını vurgulayan Serdar Sandal, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Hakka ve hukuka inanacağız. Hesap vereceğiz. Bugünün, yarının hesabını vereceğiz. Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız, onların ekmeğini büyüteceğiz. Bir vatandaşımız, bir çalışanımız emeği ile bu işi yapıyorsa başımızın üzerinde. Görevini yapmıyorsa, bunun da bir faturası, bir bedeli olacak. Sürekli dolaşacağız, işi yerinde kontrol edeceğiz. Bunun dışındaki bir anlayış, bize ait bir anlayış değil. Bütün çalışan arkadaşlarımıza diyorum ki, ‘Vatandaşlarımıza davranışınız benim davranışımdır.’ Vatandaş bundan rahatsız olursa, herkes üzülecek. Varsa kapalı kapılarımız hepsini kaldıracağız. Yeni bir anlayış olacak. Vatandaşımızın aldığımız kaynakları savurmayacağız eğer savurursa biliniz ki karşısında beni bulacak."

    Umut KARAKOYUN / İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow