hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayraklı'da depremden etkilenen can dostlara 1 buçuk ton kuru mama

    Bayraklıda depremden etkilenen can dostlara 1 buçuk ton kuru mama
    expand

    Bayraklı'da depremden etkilenen can dostlara 1 buçuk ton kuru mama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAYRAKLI Belediyesi, depremde yaralanan veya evsiz kalan evcil hayvanlar ile sokaktaki can dostları da sahipsiz bırakmadı. Haytap, internetten yapılan alışveriş platformu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışma kapsamında satın alınan 1 buçuk ton mama Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne teslim edildi. Ekipler, belirli periyotlarla ilçedeki sokak hayvanlarını besleyecek.

    Bayraklı Belediyesi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), bir online alışveriş firması ve Bursa Büyükşehir Belediyesi depremden etkilenen can dostlar için iş birliği yaptı. Online firmasıyla çalışma yürüten HAYTAP, başlatılan kampanyadan elde edilen gelirle 3 ton kuru mama satın aldı. Bunun yarısı Seferihisar'a, diğer yarısı da Bayraklı'ya gönderildi. Bursa'da faaliyet gösteren fabrikadan yola çıkan yardımlara Bursa Büyükşehir Belediyesi de lojistik destek verdi ve ayrıca 150 kg da kuru kedi maması yardımında bulundu. Can dostlara iletilmek üzere hazırlanan yardım kamyonu, Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne gelerek 1 buçuk tonluk kuru mamayı teslim etti. Hayırseverlerle Bayraklı Belediyesini bir araya getiren HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, Basın Sözcüsü Şule Baylan, hayvansever Erkan Kitapçıoğlu ve Sevda Berna Güntekin ile İzmir Veteriner Hekimleri Odası, Klivet İzmir ve Royal Canin çadırda yaşayan kedi ve köpekler için ayrıca yavru destek sütü ve mama bağışladı.

    Depremden etkilenen can dostların yardımına koşan Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teşekkür eden HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan, "Burada enkazdan çıkarılan deprem bölgesinde bulunan sakat, kazalı hayvanların hepsinin tedavisi bakım evinde yapıldı. Bayraklı Belediyesi Veteriner Hekimlerimiz destek verdi. Özel klinikler de Klinisyen Derneği ve İzmir Veteriner Odası desteğiyle kliniklerini açtı. Gerçekten önemli ve güzel bir çalışma oldu. Sahadaki gönüllülerle birlikte uyum halinde çalışarak sokak hayvanlarımıza, deprem mağdurlarına destek veren, can dostları yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow