hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayraklı'ya yeni kent meydanı için çalışmalar başladı

    Bayraklıya yeni kent meydanı için çalışmalar başladı
    expand

    Bayraklı'ya yeni kent meydanı için çalışmalar başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Bayraklı ilçesine, büyük ve modern bir kent meydanı kazandırılması için belediye teknik çalışmalara hız verdi. Smyrna Yeni Kent Meydanı Projesi için Smyrna Meydanı ile Hakan Uysal Caddesi arasındaki 17 bin metrekarelik alanda, söküm ve düzenleme çalışmalarına başlandığı bildirildi.

    Bayraklı Belediyesi tarafından sürdürülen Smyrna Yeni Kent Meydanı Projesi için teknik çalışmalar hızlanırken, proje alanında kalan park ve spor sahalarında söküm işlemleri başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir'in en büyük ve en modern kent meydanını Bayraklı'ya kazandıracaklarını söyledi. Smyrna Yeni Kent Meydanı Projesi'nin, Smyrna Meydanı ile Zabıta Müdürlüğü Binası'nı da kapsayan 17 bin metrekarelik alanda hayata geçirileceği bildirildi. 2 bin metrekarelik tören alanı, modern kent mobilyaları, peyzaj düzenlemeleri, etkinlik alanları ile İzmir'in en modern kent meydanlarından biri yaratılacağı kaydedildi. Projenin devamında, Bayraklı'nın en işlek yeri olan Sevgi Yolu ve bağlantılı sokaklarının da baştan sona yenileneceği belirtildi. Ayrıca meydana açılan cadde ve kavşaklar modernize edileceği vurgulandı. Ayrıca proje kapsamında Smyrna ören yerinin görünürlüğü ve tanınırlığının artırılacağına da dikkat çekildi.

    'BAYRAKLI'YA DEĞER KATACAK'

    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "İzmir'in kalbi konumundaki Bayraklı'da, törenleri yapabileceğimiz bir kent meydanının olmaması büyük bir eksiklikti. Bu sorunu ortadan kaldırmak için hazırladığımız Smyrna Yeni Kent Meydanı Projesi kapsamında ön hazırlıklarımızı başlattık. Kısa süre içinde, projenin hayata geçmesi için çaba sarf ediyoruz. İzmir'in en modern kent meydanını yaratarak, Bayraklı'nın sosyal ve kültürel değerini artırmayı planlıyor, tarihi güzelliklerimizi daha görünür hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow