hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu merkez, 2 bin kişinin hayatına dokundu

    Bu merkez, 2 bin kişinin hayatına dokundu
    expand

    Bu merkez, 2 bin kişinin hayatına dokundu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAYRAKLI Belediyesi bünyesinde kurulan Aile Danışma ve Eğitim Merkezi'nin bugüne kadar 657 kişiye psikolojik destek verdiği, 1369 kişiye ise bilgilendirme seminerleri ile ulaştığı belirtildi.

    Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’nde aile içi iletişim sorunları, ebeveyn çocuk ilişkileri, evlilik sorunları, ergen sorunları, evlilik öncesi sorunlar, okul çağındaki çocuklarda ve gençlerde verimli ders çalışmama, sınav kaygısı gibi konularda psikolojik destek veriliyor. Bayraklı Belediyesi, Orgeneral Nafiz Gürman Kültür Merkezi’nde görevli sosyolog ve aile danışmanı Sibel Özel tarafından gerçekleştirilen seanslar ücretsiz olarak veriliyor. Aile danışma merkezine başvurmak isteyenler 0232 367 00 77 numaralı telefondan randevu alabiliyor. Kurulduğu günden bu yana aile bireylerinin daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini hedefleyen merkezde şimdiye kadar 657 kişiye 1184 seans danışmanlık hizmeti verildi. Seminer ve bilgilendirme çalışmalarına ise 1369 kişi katıldı.

    ŞİDDET GÖREN KADINA DESTEK

    Kendini ifade edebilecek yaşta olan herkese danışmanlık hizmeti sunduklarını dile getiren sosyolog ve aile danışmanı Sibel Özel, "Fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddet gören kadınların mücadelesine ortak oluyoruz. Onlara çözüm yollarını gösteriyoruz. Temel gizlilik ilkesiyle yaptığımız çalışmalarda danışanların bilgilerini kesinlikle kimseyle paylaşmıyoruz. Daha önce çekinerek gelen ve sorunlarını anlatmakta güçlük çekenler buradaki güven ortamını gördükten sonra sorunlarını rahatlıkla anlatmaya başlıyor" dedi.

    İNTİHARDAN DÖNEN VAR

    Danışma hizmeti verirken ilginç olaylarla da karşılaştıklarını dile getiren Özel, "Eşi ve çocuğuyla çok ciddi problemler yaşayan bir danışanım 11'inci seansın sonunda  ‘Buradan aldığım danışmanlık hizmeti sayesinde intiharın eşiğinden döndüm’ itirafında bulundu. Boşanma evresine gelen çiftlerimiz de uyguladığımız seanslardan sonra hayatlarına mutlu bir şekilde devam ediyor. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu şekilde insanların hayatına dokunabilmek büyük mutluluk. Verdiğimiz hizmeti özel sektörden almaya kalktığınızda ciddi paralar ödemek zorundasınız. Biz ücretsiz olarak verdiğimiz için dezavantajlı kesimlere ulaşabiliyoruz" diye konuştu.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow