hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özkanlar Pazar Yeri yeniden açılacak

    Özkanlar Pazar Yeri yeniden açılacak
    expand

    Özkanlar Pazar Yeri yeniden açılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Bayraklı ilçesindeki Danıştay kararı ile 2018 yılında kapatılan Özkanlar Pazar Yeri'nin, yeniden açılması için çalışma başlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çizimleri tamamlanan pazar yeri kompleksinin içinde; gençlik merkezi, kreş, dijital kütüphane ve çok amaçlı salon da yer alacağı bildirildi.

    Bayraklı'da uzun yıllardır kurulan Özkanlar Pazar Yeri, bazı ilçe sakinlerinin pazarın kaldırılması için açtığı davayı kazanmaları ve Danıştay 8'inci Dairesi'nin de kararı onamasının ardından, en son 30 Aralık 2017 tarihinde kuruldu, sonrasında kaldırıldı. Kapatılan Özkanlar Pazar Yeri'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile yeniden hayat bulacak. Çizimleri tamamlanan proje içerisinde pazar yerinin yanı sıra; gençlik merkezi, çok amaçlı salon, kreş, dijital kütüphane, eğitim merkezi ve otopark da yer alacak. Önümüzdeki aylarda temeli atılması planlanan proje, 2 bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilecek ve zemin artı 3 kattan oluşacak.

    BAYRAKLI'YA ÇOK YAKIŞACAK
    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Mahkeme kararı ile kapatılmasının ardından vatandaşlarda büyük bir mağduriyet yaratan Özkanlar Pazaryerini, İzmir Büyükşehir Belediyemizin desteği ile yeniden hizmete açacağız. Sadece bir pazar yeri değil modern mimarisi, gençlik merkezi, kreş, kütüphane ve eğitim tesisleriyle çok amaçlı bir kompleksi ilçemize kazandıracağız. Bayraklı'ya çok yakışacak" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow