hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu: Bergama'nın 100 yılını şimdiden planlıyoruz

    Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu: Bergamanın 100 yılını şimdiden planlıyoruz
    expand

    Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu: Bergama'nın 100 yılını şimdiden planlıyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 3 yıllık görev süresini düzenlediği toplantısıyla değerlendirip, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koştu, "Bergama'nın geçmiş 30 yıllık hayallerini, vizyon projelerimizle gerçeğe dönüştürüyoruz. Bergama'nın 100 yılını şimdiden planlıyoruz" dedi.

    Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 3 yıllık görev süresini düzenlediği toplantısıyla değerlendirip, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Koştu'ya toplantıda, Belediye Başkan Yardımcıları Aşkın Uyar ve  Cüneyt Umutlu, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel de eşlik etti. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, toplantıdaki konuşmasında, göreve gelmeden önce vaad ettiğimiz vizyon projelerinin her birini geride bıraktıkları görev sürelerinin 3'üncü yılında ete, kemiğe bürünür hale getirmenin sevincini yaşıyoruz" dedi. 2024 yılına gelindiğinde Bergama'nın tarihiyle, yollarıyla, çevresiyle bambaşka bir şehir olacağına dikkati çeken Koştu, "Geçtiğimiz 3 yılı çok verimli bir şekilde değerlendirdik. Bergama'nın geçmiş 30 yıllık hayallerini, vizyon projelerimizle gerçeğe dönüştürüyoruz. Bergama'nın 100 yılını şimdiden planlıyoruz" dedi.
     
    'MİLLET BAHÇESİ İLE BERGAMA'NIN SİLÜETİ DEĞİŞECEK'
    3 yıllık görev süresince hayata geçirdikleri vizyon projelerine değinen Başkan Koştu, "İlçe merkezindeki stadyumu taşıyarak, toplamda bu alana 57 bin metrekarelik bir yeşil alan kazanıp, Bergama'ya yakışan bir kent meydanı ve Millet Bahçesi'ni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük destekleri ile inşa ediyoruz.  Bu kapsamda yıllardır atıl durumdaki Çamlıpark'ı da yeniden düzenleyerek, kent merkezimizin silüetini değiştiriyoruz. Aynı alandaki otopark ile de bölgedeki çok önemli bir sorun olan trafik ve otopark sorununu da çözmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

    SELİNOS ANTİK KANAL VE RESTORASYON PROJESİ
    Selinos Antik Kanal ve Restorasyon Projesi ile tarihi değerleri Bergama'ya kazandırmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Koştu, "Projenin tamamlayıcısı olacak, Selinos üzerindeki Tabak, Kazancı, Ulucami ve Üç Kemer köprülerinin restorasyonları için yoğun çaba harcıyoruz. Bu köprülerden üçünün restorasyon projeleri onaylandı. Selinos Antik Kanal ve Restorasyon Projemiz ile Tabakhane ve Eski Çırçır Fabrikası'nın restorasyonunu yapıyoruz. 400 metrekaresi açık, toplam 750 metrekarelik bu alanı Galenos Müzesi ile Parşömen Müzesi ve kafeterya olarak ilçemize kazandırıyoruz" diye konuştu.

    'RESTORASYON HAMLESİ BAŞLATTIK'
    Turizme kazandırmak için ilk etapta Çukurhan, Taşhan ve Selçukhan gibi tarihi yapılar için kamulaştırma kararı aldıklarına dikkati çeken Başkan Koştu, "Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında ise, Cumhuriyet Caddesi'nde Özel İdare İşhanı önünden başlayarak, Bankalar Caddesi, Kasapoğlu Caddesi, Şadırvan Caddesi, Osman Bayatlı Caddesi üzerindeki 238 yapıyı aslına uygun olarak onaylı Koruma Amaçlı İmar Planı doğrultusunda özgün dokusuna kavuşmayı hedefliyoruz" dedi.
    Başkan Koştu, yaptıkları diğer hizmet ve çalışmaları ise şöyle sıraladı:
    "Vakıf Zeytinliğini sosyal bir yaşam alanı haline getiriyoruz.  274 adet konut, 1 adet cami ve çevre düzenlemesini kapsayan TOKİ konutları inşaatı ile hak sahibi hemşehrilerimiz ev sahibi yapıyoruz. İnşaatı bitmek üzere olan 500 kişi kapasiteli öğrenci yurdu ile Bergama'yı bir üniversite şehri yapıyor, eğitim konusunda gençlere uygun imkan ve koşulları oluşturmaya öncelik veriyoruz. Gençlerimiz boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için gerekli önlemleri alıyoruz. Bu kapsamda 10 adet halı saha yaptık. 10 adet basket sahası ve 30 adet basket potası yapımı gerçekleştirdik. 20 aşevimizin bakım ve onarımını yaptık. Cami, imamevleri ve cemevlerinde bakım ve onarım yapıyoruz. Geride bıraktığımız 3 yılda doğal gazın merkezi mahallelerimizde kullanır hale getirilmesini sağladık. 100 bin metrekare kilit parke, 150 bin metrekare granit yol tamiri, 60 kilometre üretim yolu, 30 kilometre yeni imar yolu, 20 kilometre rotmiks tamir, 20 kilometre doğalgaz tamirini gerçekleştirdik. 65 kilometre sathi kaplama, 17 kilometre sıcak asfalt yaptık. Şimdi 5 ayrı ana arteri sıcak asfaltla kaplamak için de çalışmalarımızı tamamlıyoruz."
    Başkan Koştu, "Ayrıca Sarıcalar Mahallesi'ndeki 20 bin metrekarelik alanda 999,96 kilovatlık Güneş Enerji Santrali (GES) inşa ederek yerli ve temiz enerji üretmeye başladık. 20 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezi için temel atıldı. İmar işleri elektronik proje kontrol sistemine geçirdik. Rayiç bedel yazısı tarih oldu. Artık elektronik ortamdan alınabiliyor. İyi hizmette önem veriyoruz. Bu kapsamda, 1 greyder, 2 kamyon, 1'i paletli ekskavatör, 1'i panelvan 5 minibüs, 3 adet hafif ticari araç, 1 mini ekskavatör, 2'si çift kabinli 4 kamyonet alındı" dedi.

    'ÇALIŞMALARI TAKİP EDECEĞİZ'
    Sanayi bölgelerine de değinen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Bergama Serbest Sanayi Bölgesi'nin yapımı için gerekli çalışmaları takip edeceğiz. Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile 5 milyar dolarlık ticaret hacmine kavuşacak ilçemizde, 20 bin kişiye istihdam sağlayacağız.
    Kurulduğu günden bu yana yatırımcı çekemeyen Bergama Organize Sanayi Bölgesi, Hükümetimizin desteği ile pandemiye rağmen yatırımcı akınına uğradı. Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nin doluluk oranının son iki yılda yüzde doksan artmasındaki en büyük etken otoyolların Bergama'ya bağlanması ve Kuzey Ege Çandarlı Limanı'dır. Kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ile süt üretimden, süt ürünleri yapımına pazarlamaya kadar her aşama, tek noktada birleşecek. Bölgemizi süt hayvancılığın lokomotifi yapacak bu proje ile 3 bin 500 kişilik bir istihdam sağlamış olacağız" diye konuştu.
    Sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık verdiklerinin de altını çizen Başkan Koştu, "Bergama Kültür Merkezi'nde yılın 12 ayı sürecek sanatsal, kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz.  Belediyemiz kültür yayınlarına ağırlık veriyoruz.  'Bergama 1838' adlı e-kitap ile, 'Bergamalı Galenos' adlı biyografi eserini ve Galenos'un önemli eserlerinden 'Tıp Ekolleri & Erdemli Tabip Filozof Olmalıdır' adlı tercümelerini, kültür hayatımıza kazandırdık. Yaşam Boyu Eğitim Merkezi kurslarımızla yaklaşık 500 öğrenciye müzik ve hobi kursları ve 35 öğrenciye üniversiteye hazırlık kursları veriyoruz. Belediye, İlçe Milli Eğitim, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR iş birliği ile keçe aksesuarları yapımı, örgü kursu, makine nakışı ve halı dokuma gibi birçok kursumuzdan 3 yılda yaklaşık 1000 kadınımız yararlandı" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow