hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bergama Belediye Başkanı Koştu: Millet Bahçesi projesi için herkesin fikrini aldı

    Bergama Belediye Başkanı Koştu: Millet Bahçesi projesi için herkesin fikrini aldı
    expand

    Bergama Belediye Başkanı Koştu: Millet Bahçesi projesi için herkesin fikrini aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bergama ilçesinde yapılması planlanan Millet Bahçesi projesi ile ilgili konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Proje aşamasından itibaren herkesin fikrini aldık. Ama geldiğimiz noktada yine engel, yine engel" dedi.

    Bergama Belediyesi tarafından 14 Eylül Stadyumu'nda Bergama Millet Bahçesi Projesi ile ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıya Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Cumhur ittifakı AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin ve cumhur ittifakı belediye meclis üyeleri katıldı. Proje aşamasından itibaren Bergama'daki mimarlar, şehir plancıları, odalar, sivil toplum kuruluşları, esnaflar ve belediye meclisinde grubu bulunan siyasi partilerin meclis üyeleri ile toplantılar gerçekleştirildiğinin altını çizen Koştu, "Proje aşamasından itibaren herkesin fikrini aldık. Ama geldiğimiz noktada yine engel, yine engel" ifadelerini kullandı.

    'HİZMET ENGELİ YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR'
    Şehrin tamamı projeye 'evet' derken, bir grup tarafından sürekli kamuoyuna algı yapılmaya çalışıldığını daha proje aşamasından itibaren, 'Projenin detaylarını bilmiyoruz' iddiaları ile Millet Bahçesi üzerinden hizmet engeli yapılmaya çalışıldığını söyleyen Koştu, "Projenin detaylarını bütün meclis üyelerine, sivil toplum kuruluşlarına, odalara, esnafımıza toplantılar düzenleyerek anlattık. 2020 yılında 100 milyon lira değerinde arsayı Bergama'mıza kazandırdık. Ardından 80 milyon lira değerindeki Millet Bahçesi Projesi'ni Bergama'mıza kazandırmak için ihale yapıldı. Ama bu grup projeyi daha başından engellemeye başladılar. Bizi oyalamayın. Çünkü biz Bergama'ya hizmet etmekle sorumluyuz. 'Sen ne dersen, ne söylersen söyle, biz senin söylediğinden doymayız' diyen bu grup olmadık işlerle, mahkemelerle bizi engellemeye çalışıyor. Biz anlatmaya devam ediyoruz. Ama siz duymuyorsunuz. Niyetiniz belli bizi oyalamayın" dedi.

    'DERDİNİZ STADYUMU BU İÇLER ACISI DURUMU İLE BAŞ BAŞA BIRAKMAK'
    Milet Bahçesi'nin yapılacağı 14 Eylül Stadyumu'nun durumunu gösteren Koştu,  "Şehrimizin kalbindeki stadyumun bugün durumu maalesef içler acısı. Sizin derdinizin de bu işler acısı durumla, stadyumu kaderiyle baş başa bırakmak olduğunu çok iyi biliyorum. Bergama'da küçük olsun benim olsun zihniyetinde küçük bir grup var. Biz onlara şunu söylüyoruz; 'Bergama büyük olsun hepimizin olsun.'  Geçtiğimiz iki yerel seçimde, broşürlerine yazdıkları, vaatleri içine koydukları stadyum projesini gerçekleştiremediler. Şimdi biz gerçekleştiriyoruz. Dertleri önlemekte, önlemek. Bergamalı'lar neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Siyasi ihtiras uğruna bu projeyi önlemeye çalıştıklarını herkes biliyor" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow