hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bergama Millet Bahçesi'nin ihalesi 10 Haziran'da yeniden yapılıyor

    Bergama Millet Bahçesinin ihalesi 10 Haziranda yeniden yapılıyor
    expand

    Bergama Millet Bahçesi'nin ihalesi 10 Haziran'da yeniden yapılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'e bir dizi ziyaret için dün gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'la bir araya gelen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Millet Bahçesi ihalesinin 10 Haziran'da yeniden yapılacağını duyurdu. Koştu, "Söz verdiğimiz gibi Millet Bahçesi'ni kadim şehrimiz Bergama'ya kazandıracağız. Önümüze engel koymaya çalışanların bu hevesi kursağında kalacak" dedi.

    Bergama şehir merkezinde kalan ve işlevselliğini yitiren 14 Eylül Stadyumu yerine, kent meydanı yapacağını ifade eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, ilk önce 14 Eylül Stadyumu'nun bulunduğu ve yaklaşık 100 milyon lira değerindeki arsayı belediyeye kazandırdı. Daha sonra bu arsa üzerine Çamlı Park ile birlikte 57 bin metrekare alana Millet Bahçesi Projesi'ni TOKİ aracılığıyla, 11 Ağustos 2021 yılı rakamları ile yaklaşık 80 milyon liraya ihale ettirdi. İhalesi yapılan Millet Bahçesi'nin yapımı açılan davalar nedeniyle inşasına başlanılamadı. Ardından fiyat artışları nedeniyle işi alan firma sözleşmesini feshetti. Dün bir dizi ziyaret için kente gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'la bir araya gelen Koştu, Millet Bahçesi ihalesinin 10 Haziran'da yeniden yapılacağını duyurdu.

    'YILMADAN ÇALIŞTIK, YENİDEN İHALE TARİHİ ALDIK'
    Tüm bu süreçlerin Bergama'ya zaman kaybettirdiğini söyleyen Koştu, "Bizim Bergama'ya hizmet etmemizi önlemeye çalışanlar, bizi yolumuzdan döndüremezler ve döndüremediler. Bu şehre hizmet edilmesini geciktirerek 'İhanet' ettiler. Bu uğurda esnafımızı bile kullanmaktan geri durmadılar. Ama uğraşları nafile, biz Ege'nin incisi İzmir'de, ilk Millet Bahçesi'ni Bergama'ya kazandıracağız. Kentleri kent yapan meydanlardır. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Genel Başkan Yardımcımız İzmir Milletvekilimiz Sayın Hamza Dağ'a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, İzmir Milletvekilimiz Sayın Necip Nasır başta olmak üzere tüm bölge milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli'ye, emeğini ve desteğini bizden esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow