hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bergama turizm ve seyahat fuarına katıldı

    Bergama turizm ve seyahat fuarına katıldı
    expand

    Bergama turizm ve seyahat fuarına katıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Bergama Belediyesi uluslararası turizm ve seyahat fuarında yerini aldı. Fuarın açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Bergama standını ziyaret etti.

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açılışı yapılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Bergama ilçesinin standı zengin tarihi ve kültürel değerleri ile fuarın ilgi odağı olmaya başladı. İlk saatlerden itibaren birçok ismi ağırlayan Bergama standını açılış ardından ilk ziyaret edenlerden birisi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Fuar açılış törenine katılan Belediye Başkanı Hakan Koştu Covid-19 nedeniyle uzun süredir fuarların yapılamadığına işaret ederek, "Şimdi yeniden kapılarını yüz yüze tanıtım için açan EMITT'te standımızı açtık. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Salon 3'te bulunan B172 nolu standımıza gelen profesyonel turizmcilere ilçemizi tek tek anlatacağız. Daha çok yerli ve yabancı turistin ilçemize gelmesini sağlayacağız" dedi.

    'RESTORASYONLARIMIZ VE TURİZM ÇALIŞMALARIMIZI AKTARIYORUZ'
    UNESCO Dünya Mirası Bergama'nın fuarlar aracılığıyla tanıtımının yapılmasının önemine işaret eden Koştu, "İlçemizde turizm faaliyetinde bulunan sektör temsilcilerimizle birlikte Bergama'mızı en iyi şekilde tanıtmak için canla başla çalışıyoruz. Standımıza ziyarete gelen profesyonel turizmcilerin öneri ve taleplerini ilk saatlerden itibaren almaya başladık. Turizmden daha çok kazanan bir şehir olmak için ilçemizde turizmi canlandırmak için yapımına başladığımız Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projemiz başta olmak üzere, restorasyonlarımız ve turizm çalışmalarımızı ziyaretçilerimize aktarıyoruz" ifadelerini kullandı.

    'SEKTÖR TEMSİLCİLERİMİZ GÖNÜLLÜ BİRER ELÇİ'
    Bergama standında aynı zamanda Bergamalı turizmciler ve sektör temsilcileri de bulunarak tanıtımlara katkı sunmaya çalışıyor. Bergama standında tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra parşömen, el dokuması Bergama halısı, Bergama tulum peyniri, karanfilli leblebinin tanıtımı yapılıyor. Bergama standı 12 Şubat'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow