hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bergama'da AK Partili Hakan Koştu, mazbatasını alıp göreve başladı

    Bergamada AK Partili Hakan Koştu, mazbatasını alıp göreve başladı
    expand

    Bergama'da AK Partili Hakan Koştu, mazbatasını alıp göreve başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Bergama ilçesinde, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'ndan aday olup belediye başkanı seçilen AK Partili Hakan Koştu, mazbatasını alıp, görevine başladı.

    İzmir'in Bergama ilçesinde, resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili Hakan Koştu, 33 bin 406 (yüzde 48.79) oy oranı ile belediye başkanı seçildi. CHP'li İdris Yavuzyılmaz da 32 bin 874 ( yüzde 48.01) oy aldı. CHP, 220 sandıktaki geçersiz oyların yeniden sayılmasını istedi. İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilen itirazın ardından, geçersiz oylar yeniden sayıldı. Sayım sonucu AK Parti'ye 35, CHP'ye ise 22 oy çıktı. Buna göre, AK Parti'nin oyu 33 bin 441'e, CHP'nin oyu ise 32 bin 896'ya yükseldi. Belediye meclis üyeliğinde ise AK Parti'ye 31, CHP de 21 meclis üyesi çıkardı.

    İtirazların ardından yaşanan gecikmenin ardından bugün İlçe Seçim Kurulu'na giden AK Partiel Hakan Koştu, mazbatasını aldı. Koştu'ya mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Emrah Sarıkaya verdi. Mazbatasını aldıktan sonra Belediye'ye geçen Koştu, Meclis Salonu'nda düzenlene törenle tekrar aday olmayan CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'ten görevi teslim aldı Devir - teslim törenine AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Kerem Ali Sürekli, AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, MHP Bergama İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Güven Yakar da katıldı. Görevi devreden CHP'li Mehmet Gönenç, törendeki konuşmasında, "10 yıl boyunca belediye başkanlığı görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştım Artık eski bir belediye başkanı olarak ihtiyaç duyulursa her zaman göreve hazırım. Şayet yanlış bir durumda Bergama halkımızın bize verdiği muhalefet gereği olarak fikirlerimi açıklarım" dedi. Bergama'nın yeni Belediye Başkanı Hakan Koştu da Mehmet Gönenç  başkanımla, 5 yıl boyunca kendisi Belediye Başkanı olarak ben de Belediye Meclis Üyesi olarak Bergama'nın çıkarları için çalıştım. Şimdi bu salonda Bergama Belediye Başkanı olarak görev yapacağım. Devletin tüm kurumları ile ilk olarak alt yapı ve yolllar olmak üzere çalışmalara başlayacağız" dedi. Konuşmaların ardından  Göneç, Koştu'ya başkanlık mührünü teslim etti. Koştu da bugüna kadar yaptığı hizmetler nedeniyle Göneç'e plaket ve çiçek takdim etti.

    Cevdet ŞEN / BERGAMA (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAF

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow