hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bergama'da Ata sporu yağlı güreşlere yoğun ilgi

    Bergamada Ata sporu yağlı güreşlere yoğun ilgi
    expand

    Bergama'da Ata sporu yağlı güreşlere yoğun ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Bergama ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşlerine, ilgi yoğun oldu. Kıyasıya geçen final müsabakasında başpehlivanlardan Ali Gürbüz, rakibi Ertuğrul Dağdeviren'i yenerek birinci oldu.

    Bergama Belediyesi, Kınık Belediyesi ve özel bir hastanenin ortaklığında bu yıl ilk kez, yağlı pehlivan güreşleri yapıldı. Kleopatra Ilıca Sahası Er Meydanı'nda gerçekleştirilen güreşler 'Minik 1', 'Minik 2', 'Teşvik 1', 'Teşvik 2', 'Tozkoparan', 'Ayak', 'Deste Küçük', 'Deste Büyük', 'Küçük Orta Küçük', 'Küçük Orta Büyük', 'Büyük Orta', 'Başaltı' ve 'Baş' kategorilerinde gerçekleşti. 350 pehlivanın mücadele ettiği güreşleri, Bergama ve Kınık ilçelerinden gelen yaklaşık 3 bin vatandaş izledi. Güreşler öncesi saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından Bergama Müftüsü Hayrullah Yavuz'un öncülüğünde toplu dua edildi. Ağalık ihalesini 50 bin TL ile kazanan Tuncer Çalışkan, 'Bergama Güreşlerinin Ağası' seçildi.

    Konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili olan aynı zamanda organizasyona katkı koyan hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır, "Güreş, sporun centilmenlik olduğunu dünyaya tanıtan yegane spor. Bu yüzden Ata sporumuzu bizlerin desteklemesi gerekiyor. Bu işin çekirdeğinden gelen, bu işe gönülden hizmet eden organizatörlerimiz var. Biz de bir nebze katkıda bulunarak gelecek kuşaklara taşımak için Ata sporumuza destek oluyoruz" dedi.

    Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu ise geleneksel ata sporu olan yağlı güreşleri ilk kez Bergama'da düzenlemekten ve güreşseverlerle buluşturmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, "İlkler şehri Bergama'da böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için ve ilkini gerçekleştirdiğimiz için gururluyuz. Bu sezonun açılışını da tarihi kentimiz Bergama'dan yaptık. Önümüzdeki yıl Bergama Kermesinde güreşlerimizin ikincisini düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

    ALİ GÜRBÜZ BİRİNCİ OLDU

    Konuşmaların ardından AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, güreşçilere başarılar dileyerek, halkı selamladı. Minik 1 kategorisiyle başlayan güreşler başpehlivanların güreşleriyle izleyenlere büyük heyecan yaşattı. Baş kategoride Mehmet Yeşil Yeşil, çeyrek finalde rakibi Ertuğrul Dağdeviren'e yenilerek elendi. Kıyasıya geçen müsabakalarda Ali Gürbüz ve Ertuğrul Dağdeviren rakiplerini yenerek finalde karşı karşıya geldi. İzleyenlerin alkışlarıyla başlayan ve kıran kırana geçen final müsabakasında Ali Gürbüz, rakibi Ertuğrul Dağdeviren'i yenerek birinci oldu. Müsabakaların ardından kategorilerinde dereceye giren güreşçiler madalyalarını ve kupalarını aldı. Baş kategoride Ali Gürbüz birinci, Ertuğrul Dağdeviren ikinci, Ali Yanatma ve Süleyman Aykırı'da üçüncülük kupasının sahibi oldu.

    BERGAMA (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow