hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bornova'da bal hasadı

    Bornovada bal hasadı
    expand

    Bornova'da bal hasadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BORNOVA Belediyesi'nin tarımsal üretimi desteklemek amacıyla kurduğu Kayadibi Mahallesi'ndeki arılıkta bal sağımı başladı.

    Bornova Belediyesi'nin yerelde kalkınma anlayışıyla başlattığı arıcılık eğitimine katılanlar, ilk bal hasatlarını yaptı. Kursu tamamladıktan sonra belediye tarafından hediye edilen kovanlarını arılığa koyan yeni arıcılar, kursta öğrendiklerini başarıyla uygulamanın mutluluğunu yaşadı. Arılar için uygun çevrenin sağlanması amacıyla çeşitli fidanların da dikildiği arılıkta, kursiyerlere hasat yapmaları için bir oda ve sağım makinesi olanağı da sunuldu.

    EĞİTİMLİ ARICILAR

    Arıcılık eğitimine katılanlar, kaliteli bal üretmenin inceliklerini 20 haftalık eğitimle öğrenirken, arıcılığın yüksek getirili bir üretim olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Üretim yapmak isteyen herkesi olanaklarımız çerçevesinde destekliyoruz. Hem daha önceden deneyimi olanların daha bilinçli üretim yapması için hem de yeni arıcılar yetiştirmek için eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz. Arılığımızı da geliştireceğiz. Umarım arıcılarımız önümüzdeki sezonda daha çok bal elde ederler" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow