hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Kılıç muhtarlarla buluştu

    Başkan Kılıç muhtarlarla buluştu
    expand

    Başkan Kılıç muhtarlarla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BUCA Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası göreve başlayan ilçedeki mahalle muhtarları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

    Buca Gölet Restoran'da gerçekleştirilen akşam yemeğine, Başkan Erhan Kılıç'ın yanı sıra başkan yardımcıları ve Buca'nın toplam 47 mahalle muhtarı katıldı. Buca'nın İzmir'in en büyük ilçesi olması nedeniyle seçim sonrası tebrik ziyaretlerinin çok yoğun geçtiğini ifade eden Kılıç, "Artık Buca'ya eğilme zamanı geldi. Özellikle ziyaretçi kabullerinden sonra gece 03.00'lere kadar çalışmalarımızı yaptık. Bundan sonraki zamanımızı Buca için çalışarak geçireceğiz. Biliyorsunuz bizim çalışmalarımız muhtarlar olmadığı zaman tamamen eksik kalır. Yaptığımız her etkinlik, yapmayı düşündüğümüz projeleri sizlersiz yapmak, açıkçası atıl projeler üretir. Devlet kaynaklarının boşa harcanmasını sağlar. Katılımcı demokrasiyle senkronize bir çalışma yürüteceğiz. 'Hayırlı olsunlar' bitti, başkan geldi, muhtarlar koltuğa oturdu. Bundan sonra hep birlikte Buca için çalışacağız. Buca'nın sorunlarına birlikte neşter vuracağız" diye konuştu.

    'TEMİZLİK SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ'

    Başkan Kılıç'ın konuşmasının ardından toplantıda muhtarlar teker teker söz alarak mahallelerinde yaşanan sorunları ve öncelik verilmesi gereken konuları aktardı. Kılıç da tek tek not alarak yanıt verdi. Buca'da temizlik, fen işleri, park ve bahçeler gibi konularda aksayan çalışmaların hızla çözüme kavuşacağını ifade eden Kılıç, "Buca'nın süpürülmediğiyle ilgili olumsuz tepkiler var. Temizlik sorununu kökten çözeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden konteyner talebini yaptık. En kısa zamanda bu taleplerimiz yerine gelecektir. Bizim en büyük önceliğimiz Buca'nın temizliğidir. Yine Buca'mızda her parkımızın bakımını yapmaya başladık. Parklarımızın eksikliklerinin giderilmesi için ihale sürecini en kısa sürede tamamlayacağız. Artık parklarımız, çocuklarımızın, kadınlarımızın rahat rahat zaman geçirebileceği bir yer olacak. Daha güvenli bir şekilde kullanabilecek. Buca'nın yolları asfaltlanacak. Asfalt yamama makinesini en kısa sürede İzmir Büyükşehir Belediyesi ya da başka yerden sağlayacağız" dedi.

    'ÖNCELİK MAKRO PROJELER DEĞİL BUCA'NIN SORUNLARI'

    Belediye kaynaklarının verimli şekilde kullanılabilmesi için öncelikli olarak Buca'nın sorunlarının çözümü için çalışacaklarını ifade eden Kılıç, "Biz bunları müjde olarak söylemiyoruz. Bunlar zaten asıl yapmamız gereken şeyler.  Bizim şu an eğildiğimiz yerler makro projelerden önce, Buca'nın asıl sorunlarıdır. Buca'mızın çok fazla sorunu var. Ama İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte 5 yıllık süreci en iyi şekilde geçirmeyi düşünüyoruz. Artık söz sırası yönetenlerde.  Söz sırası mikrofonun gerçek sahibi sizlerde. Sizler fikirlerinizi paylaşacaksınız bu kenti birlikte yöneteceğizö dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow