hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Kılıç'tan çadırda kalan depremzede çocuklar için moral turu

    Başkan Kılıçtan çadırda kalan depremzede çocuklar için moral turu
    expand

    Başkan Kılıç'tan çadırda kalan depremzede çocuklar için moral turu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Buca ilçesi Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ilçede kurulan çadır kentleri gezip, çocuklarla çeşitli hediyeler verdi, birlikte çizgi film izleyip, depremde yaşadıkları o kötü anların izlerini biraz olsun silebilmek için çalıştı. Başkan Kılıç, 4 yaşına basan depremzede Damla Melisa Başıbüyük'e de doğum günü sürprizi yapıp, birlikte pasta kesti.

    İzmir'deki 6,6 büyüklüğündeki depremde 114 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi yaralandı. 17 bina yıkılırken, çok sayıda binada da hasar meydana geldi. Evi yıkılan ve hasar gören depremzedeler için şehrin bir çok yerinde çadırlar kuruldu. Depremzedeler için Buca ilçesinde de Buca Stadyumu ve Şirinyer Hipodromu'nda çadır kentler oluşturuldu. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, çadır kentleri ziyaret etti, buradaki gezip, buradaki çocuklarla yakından ilgilenip, kitap ve oyuncak dağıttı. Özel olarak kurulan çadırda, depremzede çocuklarla çizgi film izleyen Başkan Kılıç, onların moralini yükseltip, depremde yaşadıkları o kötü anların izlerini silmelerine yardımcı olmaya çalıştı.

    DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ YAPIP, BİRLİKTE PASTA KESTİ

    Başkan Kılıç, 14 yaşına basan depremzede Damla Melisa Başıbüyük'e doğum günü sürprizi de yaptı. Damla'yla birlikte pasta kesen Kılıç, sağlıklı ve mutlu bir ömür diledi. Buruk, mutluluk yaşayan Damla Başıbüyük, "Çok duygulandım. Evde kalamadığımız için buraya geldik.  Herkes doğum günümü kutladı. Buradaki herkes bize çok iyi davranıyor, hiçbir şeyimizi eksik etmiyorlar. Çok mutluyum, belediye Başkanımız Erhan Kılıç, benim için buraya kadar geldi çok teşekkür ederim" diye konuştu.

    'ÇOCUKLARIN MORALİ ÇOK ÖNEMLİ'

    Deprem süresince yürütülen çalışmaların tüm yaralar sarılıncaya kadar devam edeceğini ifade eden Başkan Kılıç,  "Çadır kentlerimizde çok sayıda çocuğumuz var. Onlara güzel bir film gösterimi yaptık, sevindirecek hediyeler verdik. Çocuklarımızın moralini yüksek tutmak bizim için çok önemli. Çocuklarımızın morali yüksek olduğunda ailelerimizin de morali yükseliyor. Bizler az da olsa yaraları sarmaya çalışıyoruz. Hepimize çok geçmiş olsun. Binalarımızı yenileyerek, bir daha böyle acılar yaşamak istemiyoruz" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow