hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buca Belediyesi'nden öğrencilere ödüllü deneme sınavı

    Buca Belediyesinden öğrencilere ödüllü deneme sınavı
    expand

    Buca Belediyesi'nden öğrencilere ödüllü deneme sınavı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Buca ilçesinde, Belediyesi tarafından kurulan Dijital Dershane, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öğrencilerine ödüllü deneme sınavı düzenledi. 16, 23 ve 24 Ocak tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek deneme sınavlarında ilk 3'e giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye edilecek. Sınava katılmak isteyen öğrencilerin, Dijital Dershane üzerinden ücretsiz kayıt yaptırabileceği bildirildi.

    Buca Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliği için başlattığı Dijital Dershane, ödüllü deneme sınavında Bucalı gençleri buluşturmaya hazırlanıyor.

    Buca'daki ilköğretim ve lise çağındaki öğrencilerin tüm ders anlatımlarını dijital ortama taşıyarak öğrencilerin hem okul eğitimlerine hem de sınav süreçlerine katkı sağlan Dijital Dershane, kurulduğu günden bugüne 5 bin öğrenci kapasitesine ulaştı.

    İLK 3'E TABLET BİLGİSAYAR ÖDÜLLÜ

    Özellikle öğrencilerin evde kaldığı süreçte sınav hazırlıklarına büyük katkı sağlayan platform, 16, 23 ve 24 Ocak tarihlerinde ücretsiz ödüllü deneme sınavı yapma kararı aldı.  LGS ve YKS öğrencilerini kapsayacak sınav, online olarak gerçekleştirilecek. Ödüllü sınavda, Buca'da yaşayan ve sınav başarısı olarak ilk 3'e giren LGS ve YKS öğrencilerine birer tablet bilgisayar hediye edilecek.

    Sınava başvurmak isteyen tüm öğrenciler, 'https://dijitaldershane.buca.bel.tr' internet adresi üzerinden ücretsiz olarak başvuru yapabilecek. Online olarak yapılacak deneme sınavları 10.00, 13.00, 17.00 ve 20.00 saatlerinde başlayacak. Toplam 4 oturum halinde gerçekleştirilecek ve sınavda öğrenciler bu oturum saatlerinden istediğine girebilecek.

    Sınav takviminde 16 Ocak'ta 8. Sınıf öğrencilerine LGS Ödüllü Deneme Sınavı, 23 ve 24 Ocak'ta Online Ödüllü YKS Deneme Sınavı yapılacak.  23 Ocak'taki deneme sınavı, 12. Sınıf ve mezun öğrencilere yönelik Temel Yeterlilik Testi (TYT)) Online Ödüllü Deneme Sınavı 24 Ocak'ta ise 12. sınıf ve mezun öğrencilere yönelik Alan Yeterlilik Testi (AYT) Online Ödüllü Deneme Sınavı olarak gerçekleştirilecek.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow