hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buca'da 3 yılda 28 bin 375 can dostuna kucak açıldı

    Bucada 3 yılda 28 bin 375 can dostuna kucak açıldı
    expand

    Buca'da 3 yılda 28 bin 375 can dostuna kucak açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Buca ilçesinde Belediye Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, 3 yılda 28 bin 375 can dostuna kucak açtı.  27 bin 214 hayvana poliklinik, tedavi, bakım ve kısırlaştırma hizmeti verilirken, 1161'i ise yeni yuvalarına kavuşturuldu.

    Buca Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için kent merkezi ve kırsal ayrımı yapmadan sahada çalışmalarını sürdürüyor. Son teknolojik donanımı, ambulansı, acil müdahale ve röntgen odalarıyla sokak hayvanlarına hizmet veren Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde, geçen 3 yılda toplam 28 bin 375 hayvana destek olundu. Bu süreçte 12 bin 559 can dostuna poliklinik hizmeti verildi. Yaralanan ve hastalanan sokak hayvanlarını hayvan ambulansı ile merkeze nakleden deneyimli veteriner hekimler, 11 bin 374 hayvanın tedavi ve bakımlarını gerçekleştirdi. 3 bin 281 hayvana kısırlaştırma işlemi uygulayan veteriner hekimler, bu hayvanların iç ve dış parazit ile kuduz aşılarını da yaptı. Can dostlarını sıcak bir yuvaya kavuşturmak için de çeşitli çalışmalar yapan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, 1161 hayvanı sahiplendirdi.

    35 TON MAMA DAĞITILDI

    Öte yandan, Veteriner İşleri Müdürlüğü yaz kış demeden beslenme odaklarına mama takviyesi yaptı. 3 yılda toplam 35 ton mama dağıtımı gerçekleştirildi. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, can dostları için verdikleri hizmetlerin aralıksız olarak devam edeceğini söyledi.
    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow