hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buca’da çocuklar sanat ve sporla büyüyor

    Buca’da çocuklar sanat ve sporla büyüyor
    expand

    Buca’da çocuklar sanat ve sporla büyüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Buca Belediyesi tarafından çocuklara yönelik destek kapsamında Türkiye’de ilk örneklerinden biri olan 'Dijital Dershane' ile 11 bin öğrenciye online eğitim verilirken, 1220 öğrenci Okul Öncesi Eğitim Merkezleri’nden yararlandı. Öte yandan yaz aylarında mahallelere kurulan portatif yüzme havuzları ile 7 bin 500 çocuk yüzme eğitimi aldı.

    Buca Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına Türkiye’nin en büyük ücretsiz dijital eğitim platformu olan Dijital Dershane hayata geçirildi. Kısa sürede 11 bin öğrenciye ulaşan Dijital Dershane geçen sene öğrencileri arasından YKS sınavında Türkiye 116'ncısını çıkardı.  Bugün itibari ile Dijital Dershane ile okul öncesinde 200, ilkokulda 1100, ortaokulda 3 bin 393, lisede ise 5 bin 92 öğrenciye ulaşıldı. Buca Belediyesi Okul Öncesi Eğitim Merkezleri ise maddi olanakları sınırlı ailelerin 4-6 yaş arasındaki çocukları için yarı zamanlı ücretsiz okul öncesi eğitim sunmaya devam ediyor. 6 ayrı merkezde, minikler haftanın 5 günü eğitim görüyorlar. Bu merkezlerde eğitim gören öğrenci sayısı ise bu yıl içerisinde 1220’ye ulaştı.

    KURSLARA YOĞUN İLGİ
    Çocukların küçük yaşta yeteneklerini keşfedebilmeleri, spor ve sanatla erken yaşlarda buluşabilmeleri adına Çamlıkule Semt Merkezi, Cemal Yetginer Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi, Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi, Buca Belediyesi Tenis Kulübü, Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Şirinyer Futbol Tesisleri’nde çocuklar için kurslar açıldı. Bu merkezlerde çocuklara ücretsiz olarak satranç, yüzme, tiyatro, keman, resim, kukla, futbol, drama, gitar, İngilizce, tenis, taekwondo, bale ve halk oyunları dersleri verildi. Öte yandan çocuklar için kurulan iki büyük portatif havuzda 6 haftada 7 bin 500 çocuk yüzme eğitimi alıp harika bir yaz geçirdiler. Mustafa Kemal ve Yıldız mahallelerinde hijyen standartlarına uygun olarak kurulan 20 metrekarelik havuzlarda, binlerce çocuk yüzmeyi öğrendi. Ayrıca yıl içerisinde binlerce çocuğa kıyafetten kırtasiye malzemesine kadar yardımlar yapıldı. Bu kapsamda çocuklara 1000 adet okul çantası, 1000 adet kırtasiye malzemesi, yüzlerce bot ve kıyafet dağıtıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow