hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buca'da sokağa çıkma yasağında kırsal mahallerde yaşayanlara ekmek dağıtıldı

    Bucada sokağa çıkma yasağında kırsal mahallerde yaşayanlara ekmek dağıtıldı
    expand

    Buca'da sokağa çıkma yasağında kırsal mahallerde yaşayanlara ekmek dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Buca ilçesinde, sokağa çıkma yasağının ilk saatlerinden itibaren alarma geçen Bedeliye, ilçe merkeziyle beraber kırsal mahallere de çıkarma yaptı. Özellikle fırını olmayan kırsal mahallere bizzat giderek kapı kapı ekmek dağıtan Başkan Kılıç, muhtarları arayarak vatandaşların ilaç başta olmak üzere eksiklerini tespit edip, talimat verip, yerine getirilmesi sağladı.

    Koronavirüs salgınına karşı İçişleri Bakanlığı tarafından alınan sokağa çıkma yasağı kararının uygulandığı ilk saatlerden itibaren vatandaşların mağduriyet yaşamaması için birimlerini teyakkuza geçiren Buca Belediyesi, ilçe merkezinin ardından kırsal mahallere ağırlık verdi. CHP'li Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın koordine ettiği çalışmalar kapsamında Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, önceliği dezavantajlı mahallelere vererek sabah ve akşam olmak üzere günde iki seferde 40 binin üzerinde ekmek dağıtımı gerçekleştirdi.

    KAPILARA EKMEK ASTI, ERZAK DAĞITTI

    İlçe merkezindeki çalışmaların ardından Buca'nın köyleri, Kaynaklar, Belenbaşı, Kırıklar, Karacaağaç, Doğancılar'da ihtiyaçların karşılanması için özel çalışma yürütüldü.  Başkan Kılıç'ın bizzat yönettiği çalışmada öncelik içerisinde fırın olmayan yerlere verildi. Evleri kapı kapı dolaşan Başkan Kılıç, kapılara ekmek astı.  Ekmek dağıtımının ardından muhtarlar tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi hanelere erzak paketleri bırakıldı.

    KÖYLERDE İLAÇ EKSİĞİ BELİRLENDİ, TEDARİK EDİLDİ

    Belediye Başkanı Kılıç, çalışmalar başlamadan önce kırsaldaki mahallelerin muhtarlarını teker teker arayarak ihtiyaçların belirlenmesini istedi. Ekmek ve erzak eksiğinin yanı sıra kırsal mahallerdeki maske, eldiven, dezenfektan ve ihtiyacı olanların ilaç eksiğini soran Kılıç, malzeme tedariki sağlanması talimatı verdi.

    FIRIN OLMAYAN KÖYLERE AĞIRLIK VERDİK

    Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Buca'nın kırsal mahallerinin büyük bir bölümünde fırın yok. Onun için bu mahallerimize ekmek dağıtımında ağırlık verdik. Ücretsiz olarak dağıtım gerçekleştiriyoruz. Sokağa çıkma yasağı devam ettiği sürece ekmek dağıtımımıza devam edeceğiz. İlk olarak sosyal yardım ekiplerimizle başlatılan erzak dağıtımı şimdi de devam ediyor. İlk etapta 20 bin paket erzakı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecek. Bu süreci hep birlikte atlatacağız" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow