hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni temizlik filosu Buca sokaklarında

    Yeni temizlik filosu Buca sokaklarında
    expand

    Yeni temizlik filosu Buca sokaklarında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin 28 temizlik aracını Buca Belediyesi'ne devretmesiyle birlikte, 17 yıl sonra tüm çöp toplama ve temizlik hizmetleri belediyeye ait araçlarla yapılacak. Böylelikle elde edilecek tasarrufun, Buca halkına daha nitelikli hizmet için sunulacağı kaydedildi.

    Kentin temizlik sorununa neşter vurmak için temizlik devriminin başlatan Buca Belediyesi, kendi araçlarıyla temizliğe başladı. Buca'nın temizliği için 17 yıldır hizmet alımı usulüyle kullanılan temizlik araçlarının belediye bünyesine katılması için çalışma başlatan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ilk adım olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından kurumuna devri gerçekleşen 28 adet aracın anahtarını Başkan Tunç Soyer'den teslim aldı. Buca Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesinde salgın koşullarına uygun olarak gerçekleştirilen törene; Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Bedri Serter, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun ve temizlik işçileri katıldı.

    Sözlerine emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak başlayan Başkan Kılıç, "Bu konuda göreve geldiğimiz ilk günden beri kararlıydık. Tabi ki her şey imkan meselesi. Ben burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e hiç düşünmeden vermiş olduğu destekten dolayı bütün Buca halkı adına teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun" dedi.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, "28 ekipmanlık hibe paketi, 23 adet çöp kamyonu 3 adet moloz kamyonu ve 2 adet yol süpürme aracından oluşuyor. 28 araçlık destek paketinin bedeli 23 milyon 500 bin TL. Yaptığımız bu yatırımın her kuruşunun şehrimize sağlık ve refah olarak dönmesini diliyorum. Buca Belediye Başkanımızın bunu hak ettiğine inanıyorum. Ve inanıyorum ki Buca'yı İzmir'in en temiz ilçesi yapacak. Bucamıza ve her bir Bucalı kardeşime hayırlı olsun" dedi.

    İLK MARŞ BAŞKAN KILIÇ'TAN

    Konuşmaların ardından Başkan Soyer, ilk etapta temizlik işlerine getirilen 15 çöp kamyonunun anahtarını Başkan Kılıç'a verdi. Anahtarı teslim alan Kılıç, Soyer ile birlikte ilk aracı çalıştırarak Buca sokaklarına sürdü. Törenin ardından temizlik işleri araçları Buca'nın sokaklarını boydan boya turlayarak çalışmaya başladı.

    İZMİR, DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow