hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi'nin depremde hasar gören ana hizmet binasının yıkımına başlanıyor

    Büyükşehir Belediyesinin depremde hasar gören ana hizmet binasının yıkımına başlanıyor
    expand

    Büyükşehir Belediyesi'nin depremde hasar gören ana hizmet binasının yıkımına başlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'deki büyük depremde hasar gördüğü için boşaltılan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'taki ana hizmet binasının yıkımına başlanıyor. Yıkımın tamamlanmasının ardından alana başkanlık ve belediye meclis salonunun bulunacağı daha küçük bir yapının inşa edilmesi planlandığı bildirildi.

    İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihindeki, 6.6 büyüklüğündeki depremde zarar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ana hizmet binasında yıkım süreci başladı. Asbest önlemlerini alan yüklenici firmanın, çalışmaları 90 gün içerisine tamamlaması planlanıyor. Asbest söküm işlerinin, 'Asbest Söküm Sertifikası'na sahip personel tarafından yapılacağı ifade edildi. Konuyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada,
    Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre Kanunu, Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınması yönetmeliğine harfiyen uyulduğu kaydedildi.

    MİMARİ PROJE YARIŞMASI AÇILACAK
    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yıkımın ardından alanı daha küçük bir yapıyla değerlendireceği kaydedildi. Yeni bina mimari projesinin yarışmasıyla belirleneceği kaydedildi. Kamusal, kültürel ve sanatsal işlevlerle desteklenmesi amaçlanan projenin, yakın çevreyi içeren kentsel tasarım ölçeğinde, katılımcı bir yöntemle ilgili meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları gibi kentli paydaşların katkılarına açık olacağı belirtildi.
    İki aşamalı yarışmaya ulusal ve uluslararası arenadan katılım sağlanabileceğine dikkat çekildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yıkılacak binanın yerine başkanlık ve belediye meclis salonunun bulunacağı, tarihi meydanla uyumlu daha küçük bir yapı planlandığını açıklamıştı.

    38 YIL HİZMET VERDİ
    İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası'nın projelerine 1966 yılında açılan Mimari Proje Yarışmasıyla karar verilmişti. Binanın inşaatı 1968 yılında başlamış ancak açılışı 1982 yılında yapılmıştı.

    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow