hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li ilçe başkanlarından Deniz Yücel'e destek açıklaması

    CHPli ilçe başkanlarından Deniz Yücele destek açıklaması
    expand

    CHP'li ilçe başkanlarından Deniz Yücel'e destek açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'de 37'inci CHP İl Kongresi 8 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Kongreye sayılı günler kala 30 ilçe başkanından mevcut İl Başkanı Deniz Yücel'e destek geldi. İl binasında açıklama yapan ilçe başkanları tarafından hazırlanan deklarasyonda, "İzmir İl kongremizde, Sayın Deniz Yücel'i desteklediğimizi, bu onurlu yolda birlikte yürümekten mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi.
    CHP İzmir'de, 8 Şubat Cumartesi günü 37'inci Olağan İl Kongresi için sandık başında olacak. Şuanda resmi olarak adaylığını açıklayan tek isim Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz. Mevcut İl Başkanı Deniz Yücel her ne kadar resmi olarak adaylık açıklaması yapmasa da, kongreye sayılı günler kala CHP'li 30 ilçe başkanından Yücel'e destek geldi. İl binasında bir araya gelen ilçe başkanları, hazırladıkları ortak deklarasyonu açıkladı. Hazırlanan metni Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın okudu. Çapın, "24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri ile 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun akılcı ve stratejik hamleleri ile başarıya emin adımlarla yürüdüğümüz bu süreçte iktidara yakın olduğumuzun bilincindeyiz. Genel başkanımızın başarılı hamleleri sosyal demokrasinin özgürlük, eşitlik ve dayanışma ilkelerini uygulayacak isimleri siyaset sahnesine kazandırmıştır.  Partimizin son seçimlerde İzmir'de elde ettiği başarı da şüphesiz ki, CHP  örgütlerinin emeğiyle birlikte, genel merkez yönetiminin ve ilçe başkanlarının da uyumlu çalışabilmesiyle mümkün olmuştur. İzmir, bu zorlu süreçte oy oranını artırarak yükselen bir grafik çizmiştir" dedi.
    Çapın, süreci eksiksiz bir şekilde, doğru planlayarak yönettiğini, genel merkez ve ilçe başkanlarıyla eşgüdüm ve uyum içinde yürüttüğünü söylediği Deniz Yücel'in, bu başarının baş aktörü olduğunu savunarak, "Seçim süreçleri dışında örgütü birleştiren ve bütünleştiren Sayın Deniz Yücel'in siyasette gençliği, enerjisi ve il başkanlığı sürecinde elde ettiği tecrübesiyle aynı uyum ve birliktelik duygusuyla partimize katkı sunmaya devam edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.
    'BİRLİKTE YÜRÜMEKTEN MUTLULUK DUYACAĞIZ'
    Çapın, açıklamasında şunları söyledi: "İktidara yakın olduğumuz bu süreçte hata yapma lüksümüzün olmadığının farkındayız. Siyasal meşruiyetin temelini halktan alan, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel mirasıyla, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini de benimseyen partimizi iktidara taşıyacak olan her bir gönüllü nefer, her zaman olduğundan daha çok çalışmalı, adalete ve hukuka daha çok sahip çıkmalı, demokrasiye daha çok sarılmalıdır. Genel Başkanımızın kongrelerimize istinaden ifade ettiği uzlaşı ve beraberlik mesajına katkı sunarak ilçelerimizde elde ettiğimiz birikimi il kongremize de yansıtmak istiyoruz. Biliyoruz ki Türkiye'nin dört bir yanında uzlaşı, birlik ve beraberlik içinde gerçekleşecek güçlü il kongreleri, güçlü bir kurultay gerçekleştirmemizi sağlayacaktır. Güçlü bir kurultayın ise CHP'nin güçlü bir iktidar kurma çabalarına katkı sunacağı açıktır. Bu salonda bulunan ve İzmir'in tüm ilçelerini temsil eden ilçe başkanları olarak bizler, delegasyonlarımızla birlikte bir ve bütün olarak 8 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek 37. Olağan İzmir İl Kongremizde, Sayın Deniz Yücel'i desteklediğimizi, bu onurlu yolda birlikte yürümekten mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyoruz."

    Umut KARAKOYUN/İZMİR, (DHA) -

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow