hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiğli Tramvayı'na Ulaşım Bakanlığı'ndan onay

    Çiğli Tramvayına Ulaşım Bakanlığından onay
    expand

    Çiğli Tramvayı'na Ulaşım Bakanlığı'ndan onay

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı Çiğli Tramvay Hattı Projesi'ni onayladı. Projenin Cumhurbaşkanlığı tarafından da onaylanmasının ardından inşaat ihalesi ve yapım süreci başlayacak. Tunç Soyer, projenin onay sürecinde devreye giren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'a da teşekkür etti.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Tramvay Hattı Projesi'nde bir aşamayı daha geçti. İzmir Ana Ulaşım Master Planı içinde yer alan Çiğli Tramvay Hattı Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Yaklaşık 11 kilometrelik proje Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na sunulacak. Cumhurbaşkanlığı onayından sonra inşaat ihalesine çıkılacak. Çiğli Tramvay Hattı inşaatı yaklaşık 2,5 yılda tamamlanacak. Hat, Karşıyaka Tramvayı'nın devamı niteliğinde olacak. Hattın İZBAN'la entegrasyonunu sağlamak için çevre yolunun üzerinden geçecek yaklaşık 300 metrelik bağlantı köprüsü de inşa edilecek. Köprüde tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yolları da bulunacak. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin önünde tramvay istasyonları olacak. Ayrıca hat Çiğli Ata Sanayi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nden (AOSB) de içinden geçecek. Alaybey'den tramvaya binen yurttaşlar, kesintisiz şekilde Çiğli'ye kadar yolculuk edebilecek. Böylelikle araç trafiği hafifleyecek.

    TUNÇ SOYER'DEN DAĞ'A ÖZEL TEŞEKKÜR

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin onay sürecinde devreye giren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'a da teşekkür etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soyer, "İzmir ve Çiğli için müjdeli haber geldi. Çiğli tramvayı projemiz Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylandı. Başta Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a ve projeyi bakanlık nezdinde takip eden İzmir milletvekili Hamza Dağ'a müteşekkirim" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow