hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiğli Belediyesi yeni logosunu yarışmayla belirleyecek

    Çiğli Belediyesi yeni logosunu yarışmayla belirleyecek
    expand

    Çiğli Belediyesi yeni logosunu yarışmayla belirleyecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇİĞLİ Belediyesi, düzenleyeceği ödüllü logo yarışması ile katılımcılardan gelecek tasarımlar arasından yeni logosunu seçecek.

    Çiğil Belediyesi, yeni logosunu belirlemek amacıyla yarışma düzenleyecek. Akılda kalıcılığı ve işlevsel niteliğiyle ilçenin tarihi, sosyolojik ve kültürel yapısının anlatıldığı evrensel değerlerle üretilmiş tasarımların yarışacağı yarışmaya tüm vatandaşlar katılabilecek. Katılmak isteyenler, tasarımlarını 23 Ekim'e kadar belediyeye ulaştırabilecek. Jüri değerlendirmesi sonucunda ilk 3 dereceye giren tasarımlar 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında halk oylamasına sunulacak. Çiğli Belediyesi'nin resmi sitesi üzerinden yapılacak oylamada en fazla oyu alan tasarım Çiğli Belediyesi'nin yeni logosu olacak.  Yarışmanın jüri üyeliğini ise Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İAOSB Bölge Müdürü Doğan Hüner, Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Grafik Tasarım Bölümü Öğr. Gör. Ömer Durmaz, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Doç. Dr. Ekin Boztaş, Katip Çelebi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nden Doç. Dr. Uğur Bakan, Yaşar Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğr. Gör. Emre Yıldız, İzmir Reklamcılar Derneği'nden Semih Akın Tozlu, Karikatürist Ömer Çam ve Heykeltraş Ekin Erman yapacak.

    Çiğli'nin fiziki, tarihi ve kültürel olarak farklı zenginlikleri bünyesinde barındırdığını vurgulayan Başkan Gümrükçü, yarışmayla ilgili olarak "Her yönüyle değişen ve gelişen kentimize bu değişimi anlatan yeni bir logo kazandırmak istiyoruz. Bunu da 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın katılım gösterebileceği bir yarışmayla yapacağız. Yarışmanın jürisinde birbirinden değerli bilim insanları ve sanatçılar yer alacak. Kazananı ise yapılacak halk oylaması ile vatandaşlarımız belirleyecek. Hayallerindeki Çiğli'yi tasarlamak isteyen tüm vatandaşlarımızı yarışmamıza katılmaya davet ediyorum" dedi.

    ÖDÜLLER DAĞITILACAK

    Yarışma sonunda jüri değerlendirmesiyle halk oylamasına kalan 3 yarışmacı ile yine jürinin belirleyeceği diğer 3 kişiye ödüller verilecek. Halk oylaması sonucunda birinci 7 bin 500, ikinci 5 bin, üçüncü ise 2 bin 500 lira ödül alacak. Jüri tarafından belirlenen diğer 3 kişiye ise bin lira mansiyon ödülü verilecek.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow