hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dikili'nin ilk kadın Belediye Başkanı Tınay, son yolcuğuna uğurlandı

    Dikilinin ilk kadın Belediye Başkanı Tınay, son yolcuğuna uğurlandı
    expand

    Dikili'nin ilk kadın Belediye Başkanı Tınay, son yolcuğuna uğurlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Dikili ilçesinin ilk kadın Belediye Başkanı Seniha Tınay 89 yaşında yaşamını yitirdi. Tınay'ın cenazesi gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

    Dikili'de iki dönem Adalet Partisi, bir dönemde bağımsız olarak 1963-1977 yılları arasında belediye başkanlığı yapan 2 çocuk annesi Seniha Tınay, dün (perşembe) sabah yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle uykusunda yaşamını yitirdi. Belediye başkanlığı döneminde Cumhuriyetçi, demokrat ve çağdaş kimliği ile tanınan, kadın hakları savunuculuğu yapması, eğitime, özellikle kız çocuklarının okutulmasına önem vermesi, dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal belediyecilik uygulamaları nedeniyle 'Halkçı Başkan' olarak bilinen Tınay'ın ölümü, yakınları ve sevenlerini üzdü.

    Bütün ilçenin gaz lambalarından kurtulup elektriğe kavuşmasını, içme suyunun her yere ulaşmasını, tüm köy yollarının yapımını sağlamasıyla da hafızalarda yer edinen Dikili'nin ilk kadın belediye başkanı Tınay, için Dikili Merkez Camii'nde dün (perşembe) ikindide cenaze töreni düzenlendi. Eşi Mithat Tınay ve oğlu Semih Tınay'ı daha önce kaybeden Seniha Tınay'ın cenaze törenine kızı Zeliha Tınay, torunları, iş insanı Mustafa Selim Yaşar, Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, CHP Dikili Belediye Başkan adayı Adil Kırgöz, MHP Dikili Belediye Başkan adayı Sema Akıncı, DSP Dikili Belediye Başkan adayı İsmail Canpolat, Saadet Partisi Dikili Belediye Başkan adayı Mustafa İnan, Dikili eski belediye Başkanı Osman Özgüven ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eğitime katkılarıyla da bilinen Tınay'ın cenazesi kılınan namazın ardından ilçe mezarlığına götürülüp, toprağa verildi.

    Oben ULU / DİKİLİ (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow