hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın en önemli çalgı yapımcıları dördüncü kez İzmir'de

    Dünyanın en önemli çalgı yapımcıları dördüncü kez İzmirde
    expand

    Dünyanın en önemli çalgı yapımcıları dördüncü kez İzmir'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), Dokuz Eylül Üniversitesiyle düzenlediği 'Uluslararası Çalgı Yapım Atölyesi ve Sergisi' dördüncü kez 4-8 Kasım tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek.

    '4'üncü Uluslararası Çalgı Yapımı Atölyesi ve Sergisi',  İKSEV ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nin işbirliğiyle İzmir'de gerçekleştirilecek. Keman yapımcıları Nicolas Gilles, Wolfram Neureither ve DEÜ Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. M. Ufuk Güler, tecrübelerini yurtiçi ve yurtdışından gelecek öğrenci ile akademisyenlerle paylaşacak. İki grup halinde yapılacak atölyede, öğrenciler '3'üncü Çalgı Yapım Atölyesi'nde yapımına başlanan viyolayı bu sene bitirerek konser vermeye hazır hale getirecek, diğer grup ise kendi projeleri üzerinde çalışacak.

    Sergide bu yıl atölye çalışmasında yer alan ustalarla birlikte Türkiye'den ve yurt dışından 15 keman yapımcısının ürettiği keman, viyola, viyolonsellerden oluşan 50'ye yakın çalgı yer alacak.  Atölye çalışması, etkinlik süresince iki de konsere ev sahipliği yapacak. 4 Kasım'da etkinliğin açılış konserinde Doç. Alper Kazancıoğlu, Doç. Melek Göküstün ve Öğr. Gör. Özlem Ebesek, Türkçe aryalardan oluşan bir konser verecek. 8 Kasım'da ise kapanış konserinde ise Japon Keman virtüözü Nobuhiko Asaeda ve Doç. Suzan Şenol konser verecek. Atölye çalışmasının düzenlenmesine öncülük eden Andy Lim ve D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. M. Ufuk Güler, bu atölye çalışmasının alanında Doğu Akdeniz'in en önemli etkinliği olduğunu ve önümüzdeki yıllarda da etkinliği Avrupa'da ses getirecek bir boyuta taşımayı planladıklarını dile getirdi. 'Çalgı Yapımı' konulu seminerin de verileceği atölye, Japon keman sanatçısı Nobuhika Asaeda'nın piyanist Doç. Suzan Şenol ile birlikte vereceği konser ile atölye sona erecek.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAF

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow