hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın kuklası 13'üncü kez İzmir’de perde açıyor

    Dünyanın kuklası 13üncü kez İzmir’de perde açıyor
    expand

    Dünyanın kuklası 13'üncü kez İzmir’de perde açıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DÜNYANIN dört bir yanından gelen kukla sanatçılarını İzmir’de buluşturan '13'üncü İzmir Uluslararası Kukla Günleri', 28 Şubat'ta başlıyor. Festival programında 24 ülkeden 42 kukla tiyatrosu topluluğu toplam 44 gösteri sahneleyecek. Ayrıca programda 4 adet sergi, bir söyleşi ve beşi sahne sanatçılarına ikisi çocuklara yönelik olmak üzere yedi atölye çalışması yer alacak.

    'Kuklayla Daha İyi Bir Dünya' temasıyla başlayacak olan 13'üncü İzmir Uluslararası Kukla Günleri, bu yıl 24 ülkeden 42 kukla tiyatrosu topluluğunun katılımıyla 28 Şubat- 17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival ile birlikte yüzlerce kukla sanatçısı bir araya gelerek İzmir’i görkemli bir sahneye dönüştürecek. Festival programında 24 ülkeden 42 kukla tiyatrosu topluluğu toplamda 44 gösteri sahneleyecek, ayrıca programda 4 adet sergi, bir söyleşi ve beşi sahne sanatçılarına ikisi çocuklara yönelik olmak üzere yedi atölye çalışması yer alacak. Dünyanın en çok bilinen kukla festivalinde bu yıl 80 bin seyirci hedefleniyor. Kuklayı her yönüyle bir bütün olarak ele almayı amaçlayan festival, sergi, atölye çalışmaları ve daha birçok etkinlikle İzmirlilerin karşısına çıkıyor. Festival kapsamında her yaştan izleyiciye uygun etkinlikler bulunuyor.

    'KUKLALAR, YAŞAMA SEVİNCİNİ SUNUYOR'

    Bu yıl bir kez daha dünyanın en büyük kukla festivalinin İzmir’de düzenlendiğini dile getiren İzmir Uluslararası Kukla Günleri Direktörü Selçuk Dinçer, "13'üncü yılımızda dünyanın en önemli kukla festivallerinden birini İzmir’de düzenliyor olmanın gururunu taşıyoruz. İzmirli de böylesi bir uluslararası markaya sahip olmanın gururunu taşıyor. Dünyanın en saygın kukla sanatçıları festivalimize katılmayı bir ayrıcalık kabul ediyorlar. Biz de onları en iyi şekilde ağırlayarak her birini İzmir’in kültür elçilerine dönüştürüyoruz. Her kuşağa ve her dünya görüşünden bireye söyleyecek sözü olan kukla önce yaşama sevinci uyandırarak yapıyor bunu. Bugünlerde en çok ihtiyacımız olan şey yaşama sevinci ve kukla bunu sunuyor bize" diye konuştu.

    KUKLA, İZMİR’İ DÜNYAYA TANITIYOR

    Bu yıl festivale katılan ülkeler ise şunlar:

    "Almanya’dan Kabaré Púpala Marionetas, Thalias Kompagnons, Arjantin’den Compañía de Teatro de Sombras Chinas, Brezilya’dan O Que De Que, Bulgaristan’dan Burgas State Puppet Theatre, Boxart – Nedelina Roselinova, Theatre Trio, Estonya’dan Theater Projekt, Fransa’dan Cie Du Petit Monsieur, Cie Spectabilis, Compagnie Theatres de Marionettes, Güney Kore’den Brush Theatre, INS Puppet Theatre Lab, Hollanda’dan TAMTAM Objektentheater, Hong Kong’tan Ming Ri Institute for Arts Education, İspanya’dan Javier Aranda, La Gotera De Lazotea, İsrail’den The Train Theatre, İtalya – Avustralya’dan Di Filippo Marionette, İtalya’dan Compagnia Lannutti & Corbo, Eva Sotriffer, Francesca Zoccarato, Nadia Imperio, Teatri 35, Teatro Dei Piedi, Terzostudio, Japonya’dan Senmaru, Kanada’dan Theatre Puzzle, Macaristan’dan Bence Sarkadi, Makedonya’dan Children's Theater Center Skopje, Norveç’ten Skromlehjulet, Polonya’dan Ola Muchin, Romanya’dan PUCK Puppet Theatre, Rusya’dan Nikolai Zykov Theatre, Theater “Privet!ö, Viktor Antonov ve Türkiye’den Atlas Sanat Tiyatrosu, Bodrum Deneme Sahnesi, Duygu Bayar Ekren, İstanbul & Sakarya Karagöz Evi, İzmir Devlet Tiyatrosu, Şeyler Kukla ve Obje Tiyatrosu, Tiyatro Oyun Kutusu."

    Festivale katılmak isteyen sanatseverler, hem ücretli hem ücretsiz etkinliklerden oluşan festival programına www.izmirkuklagunleri.com adresinden kolaylıkla ulaşabilecek.

    Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow