hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nde 'Demircan' güven tazeledi

    Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesinde Demircan güven tazeledi
    expand

    Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nde 'Demircan' güven tazeledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EKONOMİ Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi'nin tek liste ile gidilen 6'ıncı Olağan Genel Kurulu'nda, Murat Demircan'ın yenidne başkanlığa seçildi.

    Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi 6'ıncı Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, İzmir Ticaret Borsası (İTB) meclis salonunda yapıldı.

    Genel Kurul'a, 153 üyeden 57'si katıldı. Mevcut Başkan Murat Demircan'ın ikinci kez aday olduğu genel kurul toplantısını, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, EMD İzmir Şubesi'nin önceki dönem başkanları ile üyeleri de izledi. Demircan'ın karyşına rakip çıkmadı.

    Genel Kurul'da konuşan Murat Demircan, "Sona eren 3 yıllık görev süremizde 50'in üzerinde irili, ufaklı etkinliğe imza attık. Bu süreçte her şeyi mükemmel yaptık iddiasında değiliz. Ancak, iyi niyetle çalıştık ve kalben müsterih bir şekilde dönemi tamamladığımıza inanıyorum" dedi.

    İŞSİZ ÜYELER İÇİN İSTİHDAM ATAĞI

    Derneğe 153 üyenin kayıtlı olduğu da sözlerine ekleyen Demircan, "Bu sayının yaklaşık 80'i halen gazetecilik ve basın danışmanlığı mesleğini yapmakta. Ortalama 60 üyemiz ise işsiz. İşsiz arkadaşlarımızın istihdamı noktasında İzmir'de basın birimi olmayan çeşitli kurum, kuruluş ve şirketlerle irtibata geçip bu arkadaşlarımıza bir iş imkanı yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

    DİJİTAL MEDYA VE EKONOMİ EĞİTİMLERİ

    Yeni dönemde eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirten Demircan, "EMD Deneyim Paylaşımı Toplantıları'nda bu mesleğe yıllarını vermiş isimleri  sizlerle buluşturacağız. Eğitimler kapsamında ise dijital medya, sayfa tasarımı ve grafik eğitimi, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri ele alacağız. Ayrıca sahada görev yapan genç muhabir arkadaşlarımızla 2-3 aylık periyotlarda toplantılar yaparak meslekteki güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere toplantılar öngörüyoruz. Yine bu süreçte kurumsal hafızamızı canlandıracağız" diye konuştu.

    'HAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ'

    İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de, gazetecilik mesleğini yapmanın gün geçtikçe zorlaştığını açıkladı. İzmir'de basın sektörde çalışanların yüzde 70'ini yerel gazetelerde istihdam edildiğini söyleyen Başkan Dikmen, "Kazanılmış haklarımızı kaybederken basın kartlarının verilmesinde yaşanan keyfiyet bizleri üzmekte. Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi ve kentimizdeki diğer basın örgütleriyle gazetecilerin haklarını savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

    EVSİZ GAZETECİLERE 'KONUT' YOLU

    Üyelere seslenen Gazeteci Mehmet Abdioğulları ise Afyonkarahisar'da konut sahibi olamayan gazeteciler için TOKİ ile birlikte projeler gerçekleştirdiklerini, İzmir'de de bu yönde bir adım atılması halinde gereken desteği vereceğini aktardı.

    YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

    Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Oylama sonucu Demirci'nin listesi sandıkbaşına giden 57 üyenin oyunu aldı. EMD İzmir Şubesi'nin Demirci başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

    "Murat Ervin, Kadir Kemaloğlu, Nihal Özken, Mevlüt Dağdeviren, Duygu Göksu ve Yusuf Şahbaz."

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow