hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli çocukların aileleri farkındalık konserinde buluştu

    Engelli çocukların aileleri farkındalık konserinde buluştu
    expand

    Engelli çocukların aileleri farkındalık konserinde buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'de, engelli çocukları olan ailelerin uluslararası boyutta bir araya gelerek paylaşımda bulunmaları ve sanat ile çocukların terapisine yönelik hazırlanan 'Child Disability Parent Education' Erasmus KA204 Yetişkin Eğitimi Projesi kapsamında, Aziz Vukolos Kilisesi'nde bir konser verildi.

    Engelli çocukların ailelerine yönelik hazırlanan bu yetişkin eğitimi projesi,  İngiltere'den Hanta Associates koordinatörlüğünde, İspanya, İtalya, Romanya, Rusya ve Türkiye ortaklığında yürütülürken, projenin ilk buluşması ise İzmir'de yapıldı. Müziğin çeşitli rahatsızlıklar üzerinde etkisinin ilk doğuş yerinin Bergama olmasından hareketle ilk buluşma noktası olarak İzmir seçilirken, etkinliklere beş farklı ülkeden aileler, psikologlar, eğitimciler katıldı. İzmir buluşmasında katılımcılar, eğitimciler ile biraraya gelerek müzik terapisi teknikleri üzerine etkinlikler yaparken, beş gün boyunca yapılan çalışmaların sonucu olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Vukolos Kilisesi Kültür Merkezi'nde yapılan bu uluslararası konserin temeli atıldı.

    Proje Koordinatörü Lanre Ayoola son iki yıldır başka projeler için sık sık Türkiye'ye geldiğini ve her seferinde bu ülkeye ve insanlarına olan hayranlığının arttığını belirterek, "İncirliova Gençlik Kültür, Sanat ve Gelişim Derneği Başkanı Nilüfer Dalkıran ile birçok proje yürütmekteyiz. Ama bu proje bizim için biraz daha farklı, engelli çocuğu olan aileleri biraraya getirerek paylaşımlarda bulunmaları kendilerini biraz olsa rahatlatıyor. Türkiye'de bulunduğumuz sürece, Aşk-ı Neva Türk Müziği Topluluğu önderliğinde gerçekleştirilen terapi niteliğindeki eğitimler katılımcılarımızı çok olumlu etkiledi" dedi.

    Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı öğretim elemanlarından oluşan Aşk-ı Neva Türk Müziği Topluluğu'nun şefi Dr. Öğretim Üyesi Özgen Küçükgökçe, bu projeye katıldıkları için mutluluk duyduklarını, müziğin evrenselliğinin ve insan üzerindeki iyileştirici gücünün bir kez daha kanıtlandığını vurguladı. Projenin aynı zamanda Türk müziğinin dünyaya tanıtımında önemli bir katkı sağladığını belirtti.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow