hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski Bakan Yardımcısı Yıldırım: İhracat yapmayanın dahi ihracat öğrenmek zorunda kaldığı bir dönemdeyiz

    Eski Bakan Yardımcısı Yıldırım: İhracat yapmayanın dahi ihracat öğrenmek zorunda kaldığı bir dönemdeyiz
    expand

    Eski Bakan Yardımcısı Yıldırım: İhracat yapmayanın dahi ihracat öğrenmek zorunda kaldığı bir dönemdeyiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİ Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Türk Eximbank eski Genel Müdürü Adnan Yıldırım, üretim ve ihracaatın önem kazandığı bir yılda olunduğunu belirtip, "İhracat yapmayanın dahi ihracat öğrenmek zorunda kaldığı bir dönemdeyiz. Global çapta yaşanan krize rağmen dünya ekonomisi yüzde 3 büyümeye devam ediyor" dedi.

    Torbalı Ticaret Odası'nda 'Üretim ve İhracatın Finansmanı' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya eski Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Eximbank eski Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı Ticaret Odası Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Torbalı Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülesin Boyacıoğlu ve Torbalılı ihracatçılar katıdı.

    'BİRLİKTE ÜRETİP İHRAÇ EDECEĞİZ'

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, oda olarak sanayiye ve ekonomiye yön veren isimleri ilçeye getirip toplantılar yapmaya devam ettiklerini söyledi. Yaşanan küreselleşme hareketi ile dünya ekonomisinin büyümesini yönlendiren ekonomik politikaların da değişim gösterdiğini hatırlatan Olgun, "Son dönemde kurda yaşanan dalgalanmalar firmalarımızı olumsuz etkiliyor. Türkiye'nin bu dar boğazdan çıkması ve yaşadığımız ekonomik sıkıntıları aşmanın en önemli iki yolu var. Üretim ve ihracat ekonomisine geçmemiz gerekiyor. Özellikle üretime dayalı ihracat yapan firmaların son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalardan daha az etkilendiğini görüyoruz" dedi.

    Oda olarak 2019'u 'ihracat yılı' ilan ettiklerini vurgulayan Olgun, "İhracat birimini faaliyete geçirdik. Uzman arkadaşlarımız dış ticaret konusunda önemli çalışmalar yapıyor. İhracat yapmayan firmalarımıza da ihracat yaptırmayı hedefliyoruz. Firmalarımız ile farklı pazarlara açılması için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu toplantının da bizlere katkılarının olacağını düşünüyorum. Zor bir dönemden geçiriyor olabiliriz, hep birlikte üretip hep birlikte ihracat yapacağız. Başka çıkış yolu yok" diye konuştu.

    'EN BÜYÜK DESTEK EXİMBANK'TAN'

    Eski Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Türk Eximbank eski Genel Müdürü Adnan Yıldırım da Türk Eximbank'ın ihracatçıyı desteklemek amacıyla çıktığı yolda kararlı adımlarla ilerlediğini söyledi. Yıldırım, "Üretim ve ihracatın bu sene daha önemli olduğu bir yıla girdik. İhracat yapmayanın dahi ihracat öğrenmek zorunda kaldığı bir dönemdeyiz. Global çapta yaşanan krize rağmen dünya ekonomisi yüzde 3 büyümeye devam ediyor" dedi. İhracatçıların üretim ve satış aşamalarındaki en büyük destekçisinin Eximbank olduğunu belirten Yıldırım, "Yurtdışında altyapı hizmeti veren şirketler, hatta ve hatta ihracatçının müşterilerini bile destekleniyor" diye konuştu.

    TORBALI (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow