hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faslı hasta tedavisine İzmir'de devam ediyor

    Faslı hasta tedavisine İzmirde devam ediyor
    expand

    Faslı hasta tedavisine İzmir'de devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'deki bir üniversitede okuyan kızıyla birlikte kente gelen ve böbrek yetmezliği nedeniyle 4 yıldır diyalize giren Faslı hasta Yunus Ziyani (53), tedavisini Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde sürdürüyor.

    Türkiye'de gelişen sağlık sistemi, yabancı hastalara da hizmet veriyor. Bir üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi kızının okulu için İzmir'e gelip kentte yaşamaya başlayan Faslı hasta Yunus Ziyani de tedavisini de burada sürdürüyor. Uzun yıllardır diyaliz tedavisi gören Ziyani, Türkiye'nin sağlık sistemine hayran olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı'na teşekkür etti.

    Uzun yıllardır ülkesi Fas'ta diyaliz tedavisi gördüğünü belirten Yunus Ziyani, "Kızım İzmir'de Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne kayıt oldu. Okulu nedeniyle ona eşlik etmem gerekti. Ama bir yandan da diyaliz tedavisi görmem lazımdı. İzmir'de bulunan özel hastaneleri de inceledim ama Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, sunduğu olanaklar ile bana daha cazip geldi. Hastanenin Uluslararası Hasta Birimi ile iletişime geçtim. Kendi dilimle konuşan birisini bulmak çok hoşuma gitti. Bu şekilde kendimi güvende hissettim. Sunulan olanaklardan çok memnunum" dedi.

    KRONİK BÖBREK YETMEZLİĞİ HASTASI

    Hastanın tedavisi ile yakından ilgilendiklerini belirten İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi sorumlusu Dr. Özer Pehlivan, "Hastamız kronik böbrek yetmezliği şikayeti yaşıyor. Haftada üç gün diyalize girmesi gerekiyor. Fas'ta uygulanan tedavisini inceledik. Diyaliz merkezimizde bunun planlamasını yaptık. Hastalarımız için üst düzey konforu sağlıyoruz" dedi.

    FAZLI HASTALARA SAĞLIK HİZMETİ

    Yunus Ziyani, kendi ülkesi ile Türkiye arasında bir protokol yapılması halinde, Fas'ta tedavi gören hastaların burayı tercih edebileceğini belirterek, "İnanıyorum ki bu protokol sağlık turizmi açısından Türkiye'yi bir cazibe merkezi haline getirebilir. Ödeme imkanı bulunmayan hastaların tedavi giderleri Fas tarafından karşılanabilir. Bu şekilde Türkiye sağlık turizmi konusunda başarılara imza atabilir" dedi.

    HASTALAR TERCİH EDİYOR

    Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Sağlık Turizmi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Nihan Ünver de "Türkiye'de son yıllarda gelişen sağlık sistemi, bölge ülkelerinde tedavi gören hastalar içinde umut ışığı olmaya başladı. Sağlık turizmi konusunda yapılan çalışmalar neticesinde hastalar ülkemizi tercih etmeye devam ediyor. Hastanemiz de sunduğu olanaklar ile bölgenin parlayan yıldızı konumunda. Ülkemizde sunduğumuz kaliteli sağlık hizmeti ile daha çok hastaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow