hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Foça'da Yaz konserleri Erdem Özgen ile başladı

    Foçada Yaz konserleri Erdem Özgen ile başladı
    expand

    Foça'da Yaz konserleri Erdem Özgen ile başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in turizm cenneti ilçesi Foça'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Yaz Konserleri' kapsamında Erdem Özgen sahne aldı. Tarihi Beşkapılar Kalesi'ndeki konserde Özgen'e İzmir  Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun saz ustaları eşlik etti.

    Pandemi kısıtlamaları dolayısıyla iki yılı aşkın bir süre konserlerinden ayrı kalan sanatçı ve sanatseverlerin Foça'daki buluşması Erdem Özgen ile oldu. Program İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdiresi Şirin Ertan'ın sunum ve açılış konuşması ile başladı. Ertan'ın konuşmasının ardından konser 'Üsküdar'a Giderken' şarkısıyla başladı. 'Yemenimin Oyası', 'Fincanı Taştan Oyarlar", "Entarisi Ala Benziyor', 'Gemilerde Talim Var', Sandalım Geliyor Kardan', 'Elmalıya Vurgunum', 'Ada Sahillerinde', 'Adalardan Bir yar Gelir Bizlere', 'Ela Gözlerine Kurban Olduğum' gibi çok bilinen şarkılar Beşkapılar Kalesi'nin surlarında yankılandı.

    Şarkılarının tamamına yakınını izleyenlerle birlikte söyleyen Erdem Özgen finali, 'Kara Bulutları Kaldır Aradan' şarkısıyla yaptı.

    Yoğun alkışlar ve 'Bir daha' tezahüratları arasında konserini tamamlayan Özgen, kendisini dinlemeye gelenlere teşekkür etti. Erdem Özgen, "Sevgili dostlar, birbirimizi çok özledik.  Aylar hatta, yıllar geçti ama konserlerimiz devam edecek. 3 Ağustos'ta Bornova Kültür Sanat Merkezi'nde bir konserimiz daha olacak. Yaz konserlerimiz sürecek. İnşallah, bundan sonra her şey yoluna girer. Sağlığımız sıhhatimiz yerinde olur. Hep beraber oluruz. Yine birlikte eğleniriz" dedi. Konser bitiminde sanatçıya Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz adına teşekkür çiçeği takdim edildi.

    Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow