hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şiir ve resimlerini 'Kadınlar Günü' için kitaplaştırdılar

    Şiir ve resimlerini Kadınlar Günü için kitaplaştırdılar
    expand

    Şiir ve resimlerini 'Kadınlar Günü' için kitaplaştırdılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Foça ilçesine bağlı kırsal Yenibağarası Mahallesi Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu öğrencileri'nin de yer aldığı,  Türkiye'nin 26 ilinden ve Azerbaycan'dan ise 1 okulun katılımıyla ortaklaşa yürütülen 'Harften Öte Kadın' projesi kapsamında yazılan şiirler ve yapılan resimler kitaplaştırıldı. Kitapta Türkiye'den 37 Azerbaycan'dan bir proje paydaşının yazdığı 'Kadın' temalı toplam 38 şiir ile resimleri içeren kitap 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne yetiştirildi.

    Avrupa Komisyonu girişimi çerçevesinde, hazırlanan 'Harften Öte Kadın' projesine Foça'nın Yenibağarası Maallesi'ndeki Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu'nun da aralarında yer aldığı Türkiyeden 26, Azerbaycan'dan bir okuldan toplam 300 öğrenci katıldı. Geleceğin büyüklerinin; kadın sorunlarını dile getiren, haklarını savunan, şiddeti önlemeyi özetle 'Kadının Sesi' olmayı amaçlayan bireyler olması yolunda proje çeşitli etkinliklerle iki yıldır sürdürülüyor. Projenin hedeflerinden biri olan ve 6'sı proje paydaşı öğretmen, 32'si öğrenciler tarafından yazılan toplam 38 şiir ve kadın temalı resimlerden oluşan 'Harften Öte Kadın' isimli şiir kitabı da 8 Mart Dünya kadınlar Günü öncesi yayınlandı.

    'Bir Dizede Sen, Kadın Desen' sloganıyla duyurusu yapılan proje kapsamında yazılan şiir kitabında Foça Yenibağarası Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu 6-A Sınıfı Öğrencisi Mina Ertokuş'un "Kadın dediğin / Bahçede açan çiçek / Kalplerdeki melek /  Onların gülüşü dünyada tek' sözleriyle biten dört kıtalık 'Kadın' isimli şiiri de yer aldı. Sınıf arkadaşı Rahman Erden'in 'Kadına Şiddete Hayır' temasıyla çizdiği resim ile kitaba katkı koydu. Azerbaycan Yakublu Ortaokulu öğrencisi Röya Tağızade'nin kadın ve anne temasını taşıyan 'Menim Anam' isimli şiiri de kitaba renk kattı.

    Öğrenciler, kitabı  başta anneleri olmak üzere kadınlara armağan edeceklerini, yaşamları boyunca kadına verilen değere dikkat çekmeye, kadına şiddete hayır demeye ve farkındalıklar oluşturmaya devam edeceklerini kaydetti.

    Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow