hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan Foça'da anıldı

    Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan Foçada anıldı
    expand

    Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan Foça'da anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZETECİ - Yazar Uğur Mumcu ölümünün 27'inci, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'da 19'uncu yıl dönümünde İzmir'in Foça ilçesinde törenle anıldı.

    24 Ocak 1993'te evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden Gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun 27'nci, 24 Ocak 2001'de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden valilik binasına giderken pusuya düşürülerek şehit edilen Ali Gaffar Okkan'ın ise 19'uncu ölüm yıldönümü nedeniyle Foça'da anma töreni düzenlendi. Demokrasi Meydanı'ndaki törene Foça Belediye Başkanı CHP'li Fatih Gürbüz, belediye meclis üyeleri, Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Duvan Temizel, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şube Başkanı Şeniz Ararat, bazı siyasi parti ve sivil tolum kuruluşu temsilcileri, belediye meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı. Katılımcılar Uğur Mumcu'nun fotoğrafı ve 'Unutmayacağız' yazılı pankart taşıyarak ilçe girişindeki Uğur Mumcu Parkı'na yürüdü. Burada Atatürk, vatan ve demokrasi şehitleri için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

    ADD Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat, Türk basınının cesur kalemi Uğur Mumcu ve yurttaşların sevgi, saygı ve güvenini kazanmış Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın Türkiye üzerine kirli projeler üretenlerce katledildiğini söyledi. Ararat, "Türk basınının namuslu ve cesur kalemi Uğur Mumcu 1993 yılında bir 24 Ocak günü evinin önünde acımasızca katledildi. Aradan 27 yıl geçti, ama ne yazık ki aydınlatılamamış bir cinayet olarak kaldı. 2001 yılının 24 Ocak günü bu kez Ali Gaffar Okkan şehit edildi. Yurttaşların sevgi, saygı ve güvenini kazanmış, Atatürk devrimlerini savunan bir emniyet müdürü, Türkiye üzerine kirli projeler üretenler tarafından sakıncalı bulundu ve faili meçhul cinayetler dizisine bir yenisi eklendi. Başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna, barış ve insanlık uğruna, adalet, demokrasi ve aydınlanma uğruna hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz tüm değerleri, tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

    Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'de konuşmasında Uğur Mumcu'nun 1993 yılında basın özgürlüğünü, gazetecilik onurunu ve Cumhuriyet değerlerini daha fazla korumak için canını feda ettiğine vurgu yaptı. Fatih Gürbüz, "Geride ellerinde birer kırık gözlük ve daha keskin kalemleriyle binlerce Uğur Mumcu kalmıştır. Kahraman Türk polisi Ali Gaffar Okkan ve geride kalan tüm Mumcu'lara selam olsun" dedi.

    Konuşmaların ardından katılımcılar parkın ortasında yer alan Uğur Mumcu maskına kırmızı karanfiller bıraktılar.

    Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow