hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziemir Belediyesi'nden işten çıkarma açıklaması

    Gaziemir Belediyesinden işten çıkarma açıklaması
    expand

    Gaziemir Belediyesi'nden işten çıkarma açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'de Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, göreve başladıktan sonra 22 çalışanı işten çıkardı. Konuyla ilgili açıklama yapan Arda, "Demokratik kent yönetimi bilinci ile göreve başladığım kısa süre içerisinde yapmış olduğum incelemeler doğrultusunda, hukuki gerekçelere aykırı olarak işe alındığı tespit edilen 22 belediye personelinin iş akdi feshedilmiştir. Destek personeli olarak şirket bünyesinde işe alınan personelin, belediye hizmetlerinde çalıştırılması kanunen mümkün değildir" dedi.

    Gaziemir Belediyesi, 22 çalışanın işten çıkarılmasına yönelik, yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Halil Arda tarafından yapılan açıklamada, şirket işçisi olan personelin iş akdinin feshedilmesinin gerekçeleri paylaşıldı. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Gaziemir halkının oyları ile Gaziemir Belediye Başkanlığı görevine seçildiğini belirten Halil Arda, "Halkımıza vermiş olduğum sözün gereği olarak, Cumhuriyet ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin ışığında, parti ayrımı gözetmeksizin, ayrıştıran değil birleştiren bir anlayışla adil, tarafsız ve etkin hizmet ile görev yapacağımın kamuoyu nezdinde bilinmesini isterim" dedi.

    'BAKANLIK İZNİ ALINMADI'

    Arda, açıklamasında, "Bu düşüncelerimin gereği olarak, demokratik kent yönetimi bilinci ile göreve başladığım kısa süre içerisinde yapmış olduğum incelemeler doğrultusunda, hukuki gerekçelere aykırı olarak işe alındığı tespit edilen 22 belediye personelinin iş akdi feshedilmiştir" diye konuştu. Gaziemir Belediye Başkanlığı'nın,  375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin Ek 20'nci maddesi uyarınca hizmet alımlarını yapmakta olduğunu anımsatan Arda, "Gazi-Bel Ltd. Şti. personeli de dâhil olmak üzere personel giderleri yüzde kırk oranını aşmamalıdır. Ancak  yüzde 40 oranı aşıldıktan sonra işe alınan personel için bakanlık izni de alınmamıştır" dedi.

    'PARTİ VEYA KURUMLA ALAKASI YOK'

    Son dönemde Gazi-Bel Ltd. Şti. bünyesinde işe alınan personelin tamamının 2018/11608 sayılı Bakanlık Kurulu Kararı'nın 3. maddesi uyarınca 'destek personeli' adı altında işe başlatıldığını kaydeden Halil Arda, "Bu kişilerin, belediyeye hizmet sunmak üzere iş sözleşmesine dayalı olarak çalıştırılan ve 'işçi' olarak tanımlanan personelle hiçbir ilgileri yoktur. Destek personeli olarak şirket bünyesinde işe alınan personelin, belediye hizmetlerinde çalıştırılması kanunen mümkün değildir. Görev ve sorumluluk bilinci ile eşitlik ve adalet ilkelerinin gereği olarak gerçekleştirdiğimiz bu uygulamanın hiçbir parti, kurum ve şahısla ilgisi yoktur. Bundan sonraki süreçte de hak hukuk ve adalet ilkelerine sahip çıkacağımın ve hukuki olmayan bu gibi durumlar karşısında gerekli adımları atacağımın bilinmesini isterim" diye konuştu.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow