hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hastanenin hurdalarından oyuncak yapıyor

    Hastanenin hurdalarından oyuncak yapıyor
    expand

    Hastanenin hurdalarından oyuncak yapıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)-İZMİR Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 12 yıldır teknisyen olarak çalışan Talip Doğan (50), mesaisinin ardından hastanede hurdaya çıkan metallerden el emeği oyuncaklar yapıyor. Doğan, atık malzemeleri kullanarak tasarladığı 40'tan fazla oyuncağı hastane girişinde sergilemeyi amaçlıyor. Hastaneye gelen herkesin sıkıntılı bir süreç yaşadığını ifade eden Doğan, oyuncakları inceleyen hasta ve hasta yakınlarına bir an da olsa moral olabileceğini dile getirdi.

    İzmir'deki Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi teknisyeni evli ve iki çocuk babası Talip Doğan, 12 yıldır hastanedeki karyola, sedye, tekerlekli sandalye, bilgisayar koltuğu gibi çok sayıda demirbaşın tadilat ve tamiratı ile ilgilenip hastanenin  kaynak işlerini yapıyor. Bir süre önce elindeki hurda malzemeleri kullanarak hazırlamaya başladığı oyuncakları, hastanenin bodrum katındaki atölyesinde muhafaza eden Doğan, bunları sergilemek istiyor. Doğan, "Küçük bir motosiklet yaparak başladığım koleksiyonum giderek çoğaldı. Dorse, at arabası, el arabası, kağnı, ambulans, uçak, denizaltı, savaş gemisi, tarım aleti gibi çok sayıda oyuncaktan oluşan bir koleksiyonum var. Hastaneye gelen herkes kendisi ya da yakınının yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle mutsuz. Bu sergiyi görürlerse bir an olsun kafaları dağılabilir, hoş vakit geçirebilir diye düşünüyorum. Hastanemizin teknik servisinde böyle şeyler yapıldığını daha fazla kişinin görmesini isterim. Şu an bu atölyeyi bazı hastane çalışanlarından başka kimse göremiyor. Hiçbirini satmaya kıyamam" dedi.

    MİNYATÜR SİHA YAPACAK
    Atölyesinde mengene, canavar taşı, matkap, kaynak makinesi gibi çok sayıda cihaza sahip olduğunu ifade eden Doğan, işinden arta kalan zamanlarda oyuncak yaptığını söyledi. En küçük oyuncağın bile yaklaşık 1 haftasını aldığını anlatan Doğan, "Bazen öğle tatilinde bazen iş çıkışı oturup bunlarla ilgileniyorum. Ne yapacağıma karar verdikten sonra internetten görseline bakıyorum. Şimdi silahlı insansız hava aracı (SİHA) üzerinde çalışıyorum. 27 ve 10 yaşlarında iki oğlum var. Onlara bile bu oyuncaklardan vermiyorum. Küçük oğlum oynamak istediğinde buraya gelip bakıyor. Zarar görmemesi için oyuncakların hiçbirini eve dahi götürmüyorum" diye konuştu.
    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow