hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayat kurtarmayı öğrenmek için tırmandılar

    Hayat kurtarmayı öğrenmek için tırmandılar
    expand

    Hayat kurtarmayı öğrenmek için tırmandılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu tarafından 'İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri'nin bu yıl 7'ncisi düzenlendi. Kampüs etkinlik için hazırlanırken, öğrenciler iple erişim, yüksekte çalışma ve kurtarma, yangın söndürme ile ilk yardım konularında eğitim aldı. Öğrenciler yüksekte iple erişimin nasıl yapıldığını görmek için uzman eğitmenler eşliğinde tırmanış gerçekleştirdi.

    İEÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Programı'nda eğitim gören gençlerin yanı sıra lise öğrencilerinin de yer aldığı İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri'nin açılışı, İEÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle yapıldı. Seminerin açılışında İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eren, Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Çağlar Kalkan, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi Dr. Serkan Bolat, Garanti BBVA İş Sağlığı ve Güvenliği Yöneticisi Göksel Geyik konuşma gerçekleştirdi. Ardından da uzman isimlerin yer aldığı oturumlara geçildi, öğrenciler merak ettikleri soruları katılımcılara sorma fırsatı buldu. Öğrenciler, yüksekte iple erişimin nasıl yapıldığını görmek için uzman eğitmenler eşliğinde tırmanış gerçekleştirdi. Gençler, yüksekte mahsur kalan bir kişiyi kurtarmak için hangi işlemlerin yapıldığı konusunda da bilgilendi. Ayrıca öğrenciler, yeni nesil ve çevre dostu bioversal söndürücüler kullanarak yangını nasıl söndüreceklerini deneyimledi. Sel, heyelan, hortum ve deprem gibi doğal afetlerde nelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili bilgi edinen öğrencilere, ilk yardım eğitimi de verildi.

    'HEPİMİZ BENİMSEMELİYİZ'
    İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, son dönemde iklim değişikliğinin de etkisiyle ülkemizde görülen doğal afet sayısının arttığını belirterek, "Her yıl binlerce kişi, iş yerinde geçirdiği çeşitli kazalar nedeniyle yaralanıyor. Yangın, sel ve deprem gibi afetlerde ise mahsur kalan, hayata dönme noktasında doğru bir ilk müdahaleye ihtiyaç duyan insanları görüyoruz. İş sağlığı, güvenlik ve ilkyardım gibi konular, her yaştan kişinin önemsemesi, benimsemesi gereken kavramlar. Biz de öğrencilerimizi bu konularda bilgilendirmek, uygulamalı olarak bu işlemlerin nasıl yapıldığını onlara göstermek istedik" dedi.

    'LİSELİ GENÇLERİ DE DAHİL ETTİK'
    Önder, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kampüsümüzde tüm önlemleri alarak öğrencilerimize iple erişim eğitimi yaptırdık, yüksekte çalışmanın nasıl olduğunu gösterdik. Yangına nasıl, hangi açıdan müdahale edilmesi gerektiğini gençlerimize öğrettik. İlkyardım konusunda da eğitim maketleri üzerinde uygulama yaparak öğrencilerimize oldukça yararlı bilgiler verdik. Bu konularda lise öğrencilerimizin de bilgilenmesi amacıyla yaklaşık 150 öğrenciyi kampüsümüzde konuk ettik. Bundan sonra da gençlerimiz için bu tarz etkinlikler düzenlemeyi sürdüreceğiz."

    'YENİ YAKLAŞIMLARI ÖĞRENDİLER'
    Öğretim Görevlisi Dr. Serkan Bolat, çalışanların sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığı artırmak amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. İş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri ile öğrenci ve akademisyenlerin bir araya geldiğini belirten Bolat, "Öğrencilerimiz; iş sağlığı ve güvenliğinde uygulanan yeni yaklaşımları, firmaların geliştirdikleri iyi uygulama örnekleri ile tanıma fırsatı yakaladı" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow