hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İEÜ’de yenilikçi tasarımlar konuşuldu

    İEÜ’de yenilikçi tasarımlar konuşuldu
    expand

    İEÜ’de yenilikçi tasarımlar konuşuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fütürizm ve İnovasyon Konuşmaları 'FUTURİXMİR'in ilk konuğu Dünya Tasarım Örgütü (WDO) Yönetim Kurulu Üyesi David Kusuma oldu. Tasarımın ihtiyaçlardan doğan bir gereksinim olduğunu söyleyen Kusuma, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileriyle atölye çalışması yaptı.

    İEÜ tarafından düzenlenen, geleceğe yönelik tasarımsal fikir ve gelişmelerin ele alındığı Fütürizm ve İnovasyon Konuşmaları 'FUTURİXMİR', İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan WDO Yönetim Kurulu Üyesi ve Tupperware İnovasyon ve Tasarım Departmanı Yöneticisi David Kusuma, tasarım ürünlerin ihtiyaçları karşılamak için üretildiğini, ihtiyaçlar değiştikçe en temel ürünlerin bile tasarımlarında değişiklikler yapıldığını söyledi. Bir tasarım yaparken sadece kullanım değil, sürdürülebilir özelliklerin de dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Kusuma, "Su kaynaklarını korumak bugün hepimizin dikkat etmesi gereken şeylerden biri. Temizlikte kullanılan suyu azaltmak için, yemek yenilen kapların kir tutmamasının önüne geçen bir teknoloji üzerinde çalışıyoruz. Buna ‘Lotus Etkisi’ diyoruz. Doğadaki lotus bitkisinin yapraklarında bulunan bir özellik, onların kir tutmamasını sağlıyor. Biz de bundan ilham alarak testler yapmaya başladık. Bu yolla hem kullanıcılar hem de dünya için daha verimli ürünler geliştirilebilir" dedi.

    NASA ile birlikte yürütülen projelerden de söz eden Kusuma, "Yerçekimsiz ortamda bitki yetiştirirken karşılaşılan en büyük sorun, suyun bitki köklerine gitmesini sağlayamamak. Bu güne dek böyle ihtiyaçlarımız yoktu ama şimdi yeni ihtiyaçlar için yeni tasarımlar gerekiyor" diye konuştu.

    Kusuma daha sonra İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileriyle, kullanıcı ihtiyaçlarına cevap verebilen, güvenli ve sürdürülebilir ürünler üzerine atölye çalışması gerçekleştirdi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow